Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mákos guba  recept
Mákos guba
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Ajánló

Kihagyhatatlan nyári gasztrokaland a Balatonon

Idén nyáron különleges kulturális és gasztronómiai központtá alakul a Szigliget Várudvar, ahol a népszerű budapesti éttermek pop-up kitelepülései mellett a Nespresso saját Mini Boutique-kal és kávézóval várja a látogatókat a nyári szezonban.

Világszerte több száz Michelin-csillagos étteremben a Nespresso professzionális kávéit kínálják, és vannak olyan kávéritkaságok, amelyeket kifejezetten csak ezeken a vendéglátóhelyeken próbálhatnak ki a kávérajongók. Palágyi Eszter szigligeti éttermében a vendégek többek között a Nespresso Professional Exclusive Selection kávékülönlegességeit is megkóstolhatják, csakúgy, mint a Costesben, a Costes Downtownban és Rácz Jenő nemrég megnyílt éttermében, a Rumourban.

„Nagyon fontos, hogy egy különleges étkezést olyan élménnyel zárjunk, amely után azt érezzük, hogy valami különleges történt velünk, valami egyedi ízélmény élhettünk át. Ilyen lehet például egy csésze kávé, amelynek kiváló minősége és gazdag aromái összhangban állnak a feltálalt fogások kifinomult ízvilágával. Ezért választjuk újra és újra a Nespresso Professional kávéit” – mondta Palágyi Eszter, aki szerint a márka széles választéka olyan szabadságot ad a séfeknek, amellyel minden egyes ételhez az ahhoz legjobban illő kávét párosíthatják, a kapszula pedig minden körülmények között megőrzi a kávé aromáját és frissességét.

„A kapszulás rendszer előnye, hogy az éttermekben is könnyen és gyorsan készíthetünk állandó, magas minőségű kávékat, akár többféle tejes receptet is. Kínálatunk különböző ízvilágú és a világ legjobb termőterületeiről származó kávékból áll, így a vendégek úgy választhatják ki az ételekhez legjobban illő kávét, mint egy pohár bort a borlapról. Ráadásul ez egy fenntartható kávémegoldás, hiszen a cégünk már szinte a teljes értékláncán karbonsemlegesen működik, rengeteget tesz a kapszulák újrahasznosításáért, és az etikus beszerzés által gondoskodik a kávé hosszútávú jövőjéről is” – tette hozzá Alberto Vercelli, a Nespresso magyarországi vezetője.

Júliusban a Szigliget Várudvarban megnyílt a cég első balatoni Mini Boutique-ja, ahol beszerezhetjük a kedvenc Nespresso kapszuláinkat, új kávégépünket és kávézási kiegészítőinket a balatoni nyaralásunkhoz, így a pihenés alatt is élvezhetjük a különleges kávéélményt, akár hűsítő jegeskávék formájában is. Az új Mini Boutique mellett található kávézó pedig kávékülönlegességekkel és izgalmas jegeskávé-koktélokkal várja a kávérajongókat.

Igazi kulináris élményben lesz tehát azoknak része, akik ellátogatnak Szigligetre. A Várudvarban debütál a Magyarországon saját étteremmel idén bemutatkozó Rácz Jenő új street food koncepciója, a “Nem rossz”. A Michelin-csillagos Costes is kitelepül hamburger és grill ételeivel, a Nudli pedig a legkedveltebb magyaros tésztaételeinkből hoz ízelítőt. A nápolyi pizzák mestere, a Digó Pizza is saját, fatüzelésű kemencéjével lesz jelen az egész szezonban. Az édesszájúakat pedig Kató néni kürtöskalácsa és az Unicone télifagyija várja.

Próbáld ki te is a frissítő jeges kávékat!

FREDDO INTENSO TIKI FRISSÍTŐ
Hozzávalók 1 adaghoz:
1 Nespresso Freddo Intenso kávékapszula (40 ml)
150 g (5 nagy méretű) jégkocka
90 ml gyömbérsör vagy citromos üdítő
10 ml Tiki szirup
1 szelet friss lime
4-5 bazsalikom levél
opcionális: friss gyömbér, limehéj

Elkészítés:
Tegyünk 1 nagy jégkockát egy shakerbe, és készítsünk el közvetlenül a jégre 40 ml Barista Creations Freddo Intenso espresso-t. Keverjük meg, zárjuk le a shakert, majd rázuk össze erősen. Tegyünk 4 jégkockát (egyenként 30 g) egy nagy üvegpohárba. Adjunk hozzá 10 ml Tiki szirupot, és facsarjunk bele egy gerezd lime-ot. Gyűrjünk össze a tenyerünkben 4-5 friss bazsalikomlevelet, és dobjuk ezeket is a pohárba. Öntsük fel 90 ml szénsavas gyömbérsörrel vagy citromos üdítővel. Óvatosan öntsük rá a lehűtött kávét. Dekoráljuk az italt friss gyömbérszeletekkel, limehéjjal és bazsalikomlevéllel.

EGZOTIKUS KÓKUSZOS ICE MACCHIATO
Hozzávalók 1 adaghoz:
1 Nespresso Coconut flavour over Ice kávékapszula (40 ml)
90 g (3 nagy méretű) jégkocka
100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
10 ml sáfrányszirup
limehéj
egy csipet szárított kókuszpehely

Elkészítés:
Öntsünk 100 ml 1,5% zsírtartalmú tejet egy shakerbe, zárjuk le és erőteljesen rázzuk össze. Tegyünk 3 nagy méretű jégkockát (90 g) egy nagy üvegpohárba, adjunk hozzá 10 ml sáfrányszirupot és egy kevés limehéjat. Öntsük a hideg tejhabot a pohárba, és keverjük össze. Készítsünk el egy Coconut Flavour over Ice espresso-t (40 ml) a pohárba, és a tetejét díszítsük szárított kókuszpehellyel.

„CHIARA ÁLMA” KÁVÉRECEPT
Chiara Ferragni megálmodta kedvenc jeges eszpresszóját egy igazán gazdag, kókuszos ízvilággal feldobva. És hogy ezt a kókuszos ízélményt szemet gyönyörködtetővé tegye, Chiara egy csipetnyi vattacukorral koronázta meg. A recept merész, édes és friss: akárcsak ő maga.

Hozzávalók 1 adaghoz:
Nespresso Original Freddo Intenso kávékapszula vagy Vertuo Altissio kávékapszula (40ml)
4 nagy méretű jégkocka (120g)
100 ml kókusztej
4 g rózsaszín cukor
Világos rózsaszín vattacukor

Elkészítés:
Tegyünk egy teáskanál rózsaszín cukrot az üvegpohár aljára. Öntsünk rá 100 ml kókusztejet, és keverjük össze a két hozzávalót. Tegyünk 3 nagy jégkockát a pohárba. Egy shakerbe tegyünk 1-2 nagy jégkockát, főzzünk rá 40 ml kávét, és rázzuk össze, majd óvatosan öntsük a pohárba. Díszítsük rózsaszín vattacukorral, vagy alternatívaként egy lekerekített végű fapálcikán 3 rózsaszín, szögletes mályvacukorral.

KÁVÉKOKTÉLOK HIDEG- ÉS MELEG IDŐRE >>>


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.