Mézes-mustáros csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Zsemlegombóc
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus grízgaluska leves
Krémes spenótfőzelék
Tojásos nokedli fejes salátával
Dubarry-csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dödölle - az eredeti recept
Epres blondie
Káposztás tészta egyszerűen
Kínai szezámmagos csirke
Ajánló

Így jelöli mostantól a Lidl, hogy milyen édes a paradicsom

paradicsom
Új jelölési rendszert vezet be áruházaiban a Lidl Magyarország július közepétől. A módszer cukortartalmuk alapján rangsorolja a paradicsomokat, ennek köszönhetően a vásárlók könnyen megtalálhatják az ízlésüknek megfelelő terméket.

Óriási népszerűségnek örvend a paradicsom hazánkban, a Lidl Magyarország pedig rendkívül széles választékot biztosít vásárlói számára, annak érdekében, hogy mindenki megtalálhassa a kedvére valót. Ennek is köszönhető, hogy az elmúlt évben az élelmiszeráruház-lánc közel 8000 tonna paradicsomot értékesített, amely több mint 20 százalékkal haladja meg az azt megelőző évi eladásokat. A magyar gazdáktól származó paradicsom aránya a szezonban meghaladja a teljes kínálat 80 százalékát. A vásárlók körében a legkedveltebb fajta a fürtösparadicsom, mely a teljes paradicsomértékesítés közel 70 százalékát teszi ki.

Annak érdekében, hogy a Lidl Magyarország biztosíthassa vásárlói számára a tökéletes ízélményt, egy új rendszert vezet be július közepétől. A paradicsomok közötti eligazodást egy, az édességmérték jelölésére szolgáló etikett segíti, amely azt mutatja meg, hogy egy 1-től 5-ig terjedő skálán mennyire édes a választott paradicsom. A besoroláshoz az úgynevezett Brix érték szolgál alapul, amely a paradicsom esetében annak cukortartalmát jelzi. Az etikett megtalálható minden paradicsomfajta ártábláján, a csomagolt kiszerelésben megvásárolható paradicsomok esetében pedig az édességmértéket mutató etikett rákerül a csomagolásra is.

„Mi különbözteti meg a paradicsomokat egymástól? Számít a héjvastagság, a lédússág, a gyümölcs húsossága, a savasság és persze a cukortartalom. A skála bevezetésével a vásárlók az igényeiknek legmegfelelőbb terméket tehetik a kosarukba” – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A szortiment legédesebb paradicsomfajtái a Strabena és a Cukorfalat, mindkettő magyar beszállítóktól kerül az áruházak polcaira. A Lidl kiemelt figyelmet fordít a fogyasztói szokások változásaira is, így idén március óta új paradicsomfajta, a Strabena színesíti a termékpalettát.

Brix-skála:
Az oldható szárazanyag tartalom az egyik legfontosabb értékmérő paramétere a paradicsomnak. A nyers fogyasztásra és a feldolgozásra termesztett paradicsom teljes szárazanyag-tartalmának (TSS) megállapítására alkalmas mértékegység a Brix-fok. A paradicsomban ez nem más, mint a cukortartalom. A Brix mértékét alapvetően befolyásolják a termelési körülmények, különösen a fényviszonyok.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.