Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Alapételek

6 bevált tipp, hogy tökéletes legyen a leves

leves
Ha megfogadod a tanácsainkat, kihozhatod az alapanyagokból a legjobbat, és elégedetten dőlhetsz hátra a lakmározás után.

1. Mindent bele!

Sokan nem szeretik a levesben a főtt paprikát, paradicsomot, hagymát. Azokat a hozzávalókat, amelyeket nem szívesen fogyasztasz el, de szükség van az intenzív ízükre, tedd szűrőbe vagy vászonzsákocskába, és így ereszd a levesbe. Az étel elkészültével egyben kiemelheted őket.

2. Helyesen sózni

Ha rögtön a főzés elején egy kevés sót adsz a hozzávalókhoz, az segít kihozni az ízüket. Túlsózni azonban nem szabad az ételt, azzal pont az ellenkező hatást éred el! Literenként kb. 1 dkg sóval számolj.

3. A fűszert a maga idejében

Míg a szárított zöldfűszereket a főzés elején, addig a frisseket általában a főzés végén érdemes az ételhez adni. A friss levelekből kb. 1 maréknyi biztosítja azt az aromát, amit a szárítottakból 1 ek. A babérlevelet természetesen már a főzés kezdetén a levesbe teheted.

4. Először a kemények

Ahhoz, hogy minden megpuhuljon, de ne főjön szét, nem egyszerre kell a fazékba tenni a hozzávalókat, hanem mindent a maga főzési ideje szerint. A tésztát nem érdemes belefőzni a levesbe, mert kocsonyás lesz tőle, és másnapra magába szívja a levét.

5. Ne túl nagy lángon!

A leveseket mindig gyöngyözve főzd, sose hagyd nagy lángon lobogni.

6. Újramelegíteni szabad

A levesek másnap sokszor még finomabbak, mint frissen. Ez azért van így, mert a bennük lévő keményítő egy része cukorrá alakul. Fontos, hogy a maradék mindig bekerüljön a hűtőszekrénybe!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.