A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Alapételek

6 bevált tipp, hogy tökéletes legyen a leves

leves
Ha megfogadod a tanácsainkat, kihozhatod az alapanyagokból a legjobbat, és elégedetten dőlhetsz hátra a lakmározás után.

1. Mindent bele!

Sokan nem szeretik a levesben a főtt paprikát, paradicsomot, hagymát. Azokat a hozzávalókat, amelyeket nem szívesen fogyasztasz el, de szükség van az intenzív ízükre, tedd szűrőbe vagy vászonzsákocskába, és így ereszd a levesbe. Az étel elkészültével egyben kiemelheted őket.

2. Helyesen sózni

Ha rögtön a főzés elején egy kevés sót adsz a hozzávalókhoz, az segít kihozni az ízüket. Túlsózni azonban nem szabad az ételt, azzal pont az ellenkező hatást éred el! Literenként kb. 1 dkg sóval számolj.

3. A fűszert a maga idejében

Míg a szárított zöldfűszereket a főzés elején, addig a frisseket általában a főzés végén érdemes az ételhez adni. A friss levelekből kb. 1 maréknyi biztosítja azt az aromát, amit a szárítottakból 1 ek. A babérlevelet természetesen már a főzés kezdetén a levesbe teheted.

4. Először a kemények

Ahhoz, hogy minden megpuhuljon, de ne főjön szét, nem egyszerre kell a fazékba tenni a hozzávalókat, hanem mindent a maga főzési ideje szerint. A tésztát nem érdemes belefőzni a levesbe, mert kocsonyás lesz tőle, és másnapra magába szívja a levét.

5. Ne túl nagy lángon!

A leveseket mindig gyöngyözve főzd, sose hagyd nagy lángon lobogni.

6. Újramelegíteni szabad

A levesek másnap sokszor még finomabbak, mint frissen. Ez azért van így, mert a bennük lévő keményítő egy része cukorrá alakul. Fontos, hogy a maradék mindig bekerüljön a hűtőszekrénybe!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.