A gomba nemcsak ízletes, hanem rendkívül egészséges is: gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint például kálium, szelén, C-, D- és B-vitamin. Antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek segítenek a sejtek védelmében és a szabadgyökök semlegesítésében. Emellett a gomba segíthet az immunrendszer erősítésében, a gyulladások csökkentésében és a vérnyomás szabályozásában. Ráadásul a gomba kevés kalóriát tartalmaz és zsírmentes, úgyhogy a diétázók számára is ideális választás.
Gombavásárláskor ügyelni kell a frissességre. Csak ép pédányokat válasszunk, a barna foltos, nyálkás darabokat ne vegyük meg! Érdemes megszagolni is. Ha állott vagy penészes szaga van, hagyjuk ott.
Következzen hét zseniálisan jó gombapaprikás receptje. Érdemes kipróbálni mindegyiket, hogy megtaláld a kedvence(i)det!
ZÖLDBABOS GOMBAPAPRIKÁS KAPROS NOKEDLIVEL>>>
GOMBAPAPRIKÁS ZABNOKEDLIVEL>>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.