Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Alapételek

9 kiadós spenótos fogás, ami egészséges és finom is

A gasztronómiában akad néhány megosztó alapanyag, amit az ember vagy szeret vagy nem szeret, köztes állapot nem létezik. Ilyen például spenót, melyet, ha valaki szeret, számtalan módon variálhat. Íme néhány szuper spenótos recept.

A spenót elkészítése nem bonyolult, néhány alapvető szabály betartásával rendkívül könnyen, nagyon finom spenótos fogásokat alkothatunk. A legfontosabb, hogy a felhasználni kíván spenótot minden esetben alaposan mossuk meg. A földes-homokos rostogással nem csak a spenóttól, hanem az egész étkezéstől elmehet a gusztusunk.

A megmosott spenótot ezután kedvünk szerint felhasználhatjuk. A bébispenótot érdemes salátához adni, a nagyobb levelek előtt számtalan út áll. A spenót kitűnő főzelékalap, nincs is igazi tavaszi menü egy tisztes spenótfőzelék nélkül, de más fogásokba is könnyen belekombinálható.

A felhasználás előtt a spenótot érdemes megfonnyasztani. Ehhez kevés zsiradékra dobjuk a megtisztított leveleket, majd közepes lángon, gyakori kevergetés mellett figyeljük, ahogy a nagy halom friss levélünk maréknyi zöldséggé változik. A fonnyasztás közben és után a spenót jól fűszerezhető. Klasszikus fűszere a fokhagyma, de medvehagyma, snidling , sonkahagyma vagy épp az újhagyma is jó áll neki. A fekete bors vagy a szerecsendió is jó választás a spenóthoz, de izgalmas eredményre vezet, ha rózsaborssal vagy épp curryvel fűszerezve készítjük el.

EGYSZERŰ SPENÓTOS TÉSZTA >>>

SÜLT CSIRKEMELL SPENÓTTAL ÉS TOJÁSSAL >>>

KRÉMES SPENÓTFŐZELÉK >>>

SPENÓTOS-FETÁS TÖLTÖTT CSIRKEMELL >>>

SPENÓTOS-HÚSOS RAKOTT TÉSZTA >>>

SPENÓTOS QUESADILLA CHEDDAR SAJTTAL >>>

SPENÓTOS LASAGNE >>>

HALRUDACSKÁK SPENÓTOS KRUMPLIPÜRÉVEL >>>

SPENÓTOS-FETÁS EGYBEN SÜLT FASÍRT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.