A padlizsán alacsony kalóriatartalmú zöldség, ugyanakkor gazdag rostokban, bőségesen tartalmaz C-, K- és B6-vitamint, valamint fontos ásványi anyagokat, mint a kálium és a mangán. Antioxidáns hatású, ennek köszönhetően véd a szabad gyökök káros hatása ellen, gyulladáscsökkenti, és még a szív egészségét is támogatja. Érdemes rendszeresen fogyasztani, hiszen sokféleképpen felhasználható alapanyag. Lehet belőle isteni szendvicskrém, könnyed saláta, de grillezve vagy sütve, bundázva is fogyaszthatjuk. Ezúttal egy könnyed tésztaételt készítettünk belőle, ami garantáltan ízleni fog!
A padlizsános tészta receptje azért különleges, mert egy másik ízletes padlizsános fogást is elrejtettünk benne. Első lépésként a fokhagymás sült padlizsán elkészítésének kell nekilátnunk.
Ezt a receptet elkészíthetjük vacsorára, lehet salátaalap, gazdagíthatunk vele pörkölteket vagy bármilyen fogást. Ha kész a sült padlizsán, folytathatjuk a tészta elkészítését.
A tálaláshoz:
További padlizsános recepteket is találsz a Mindmegette oldalán, videós tartalmainkért pedig kövess minket a TikTokon, vagy látogasd meg Youtube-fiókunkat.
(Recept és fotó: Vidék íze magazin)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.