Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Alapételek

Hús nélkül is tökéletes: így készül a legfinomabb padlizsános tészta

Ha egy könnyed, de finom és tartalmas ebédre vágytok, ez a padlizsános tészta tökéletes választás. Hús nélkül is laktató, elkészítése rendkívül egyszerű, gazdag ízvilágával megszépíti a borongós napokat. Mutatjuk a receptet!

A padlizsán alacsony kalóriatartalmú zöldség, ugyanakkor gazdag rostokban, bőségesen tartalmaz C-, K- és B6-vitamint, valamint fontos ásványi anyagokat, mint a kálium és a mangán. Antioxidáns hatású, ennek köszönhetően véd a szabad gyökök káros hatása ellen, gyulladáscsökkenti, és még a szív egészségét is támogatja. Érdemes rendszeresen fogyasztani, hiszen sokféleképpen felhasználható alapanyag. Lehet belőle isteni szendvicskrém, könnyed saláta, de grillezve vagy sütve, bundázva is fogyaszthatjuk. Ezúttal egy könnyed tésztaételt készítettünk belőle, ami garantáltan ízleni fog! 

A padlizsános tészta hús nélkül is tökéletes /Fotó: Vidék íze magazin

Így készül a padlizsános tészta

A padlizsános tészta receptje azért különleges, mert egy másik ízletes padlizsános fogást is elrejtettünk benne. Első lépésként a fokhagymás sült padlizsán elkészítésének kell nekilátnunk. 

Fokhagymás sült padlizsán

Hozzávalók: 

  • 2 nagy padlizsán 
  • 1-2 ek. olívaolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma 

Elkészítése:  

  1. Megmossuk a padlizsánokat, a végeiket levágjuk, zöldséghámozóval meghámozzuk. Először felcsíkozzuk, majd felkockázzuk. 
  2. Az olajat felforrósítjuk egy vastag falú serpenyőben. Beledobjuk a padlizsánt úgy, hogy nem zsúfoljuk túl az edényt. Ha kicsi a serpenyőnk, akkor süssük több adagban. Ha túl sokat készítünk egyszerre, akkor nem sülni, hanem főni fog. Kevergetve barnára pirítjuk. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és csak akkor sózzuk meg, ha teljesen készen van.  

Ezt a receptet elkészíthetjük vacsorára, lehet salátaalap, gazdagíthatunk vele pörkölteket vagy bármilyen fogást. Ha kész a sült padlizsán, folytathatjuk a tészta elkészítését. 

Padlizsános tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagettitészta
  • 1 adag fokhagymás sült padlizsán 
  • 1 nagy marék olajbogyó felkarikázva
  • 1 tk. kapribogyó
  • 1 csokor friss kakukkfű
  • 1 db csilipaprika 
  • 1 nagy marék koktélparadicsom
  • só 
  • bors 

A tálaláshoz: 

  • reszelt parmezán

Elkészítése: 

  1. Sós vízben és kifőzzük a tésztát. 
  2. A fokhagymás sült padlizsánhoz hozzákeverjük az olajbogyót, a kapribogyót, a felaprított kakukkfüvet és a feldarabolt csilit. Pár percig együtt pirítjuk. Beledobjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, és még annyi ideig főzzük, hogy a paradicsomok ne essenek szét. 
  3. Ha kifőtt a tészta, leszűrjük, és összekeverjük a padlizsános raguval. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Hagyjuk kicsit összeérni az ízeket, majd tányérokba szedjük, és reszelt parmezánnal tálaljuk a padlizsános tésztát. 

 

További padlizsános recepteket is találsz a Mindmegette oldalán, videós tartalmainkért pedig kövess minket a TikTokon, vagy látogasd meg Youtube-fiókunkat.

(Recept és fotó: Vidék íze magazin)

 

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.