A vargabéles eredeti receptjétől kissé eltérünk manapság, hiszen a gyúrt tészta elkészítése és kifőzése meglehetősen időigényes folyamat lenne. Helyette száraztésztát, többnyire cérnametéltet rétegezünk a krémes túróval, amit gazdagíthatunk citromhéjjal, rumba áztatott mazsolával, vaníliával, kedvenc aszalt gyümölcseinkkel.
A vargabéles készítésekor a tésztát és a túrós krémet felváltva tesszük a tepsibe, sőt, réteslappal beburkolva is készíthetjük. A kisült édességet porcukorral megszórva, lekvárral vagy gyümölcsszósszal megöntözve kínálhatjuk.
A laktató desszert jó választás hétvégére, egy tartalmas leves után. Íme a 4 legjobb recept!
Borítókép: Mindmegette
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.