Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Alapételek

Turbózd fel! Így lesz ütős a vasárnapi rántott hús

Turbózd fel! Így lesz ütős a vasárnapi rántott húshoz
Mit keverjünk a zsemlemorzsába, hogy pikánsabb legyen a rántott hús? Mivel érdemes felverni a tojást, hogy ne száradjon ki a hús? Az alábbi praktikák segítségével garantáltan ízletes lesz a vasárnapi rántott szelet.

1. ALAPOZZ!

Persze lehet fűszerezni a panírt, de mi lenne, ha először a hús kapna egy különleges alapot? Használj selymes, nem csípős mustárt (a legjobb, ha ez valamilyen magos mustár), és még a panírozás előtt kend be vele a kiklopfolt husi mindkét oldalát. Vigyázz! Ha ezt a verziót választod, akkor panírozás előtt már nem kell besózni a húst.


2. NE MONDJ LE RÓLA!

Ha diétázol, és nem szeretnél zsemlemorzsát, valamit lisztet bevinni a szervezetedbe, akkor gondolkodj alternatív megoldásban! Na, nem a zúzott kukoricapehelyben, bár tény, hogy attól igazán ropogós lesz a rántott husi, hanem gyomorkímélőbb panírban! Használj teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet, vagy zablisztet, a prézlit pedig cseréld le zabkorpára.

3. PRÉZLI FELTURBÓZvA

Elérkeztünk mindenki kedvenc részéhez a prézlihez! Ehhez a hozzávalóhoz ugyanis kreatív módon nyúlhatunk hozzá, és feldobhatjuk a vasárnapi rántott húst. Íme néhány ötlet, amivel feldobhatod a zsemlemorzsát!

  • reszelj bele citromhéjat
  • szórj bele reszelt, keményebb sajtot
  • zúzz össze fokhagymát, vagy keverj a prézlibe fokhagymaport
  • szórd meg a morzsát petrezselyemmel

4. NE SZÁRADJON KI A RÁNTOTT HÚS

Kevesen tudják, de sokkal lágyabb és kevésbé száraz lesz a rántott szelet, ha tojáshoz keverünk egy kis tejet is, mielőtt felverjük. Az arányokat tekintve 3 tojáshoz 0.5-1 dl tejet számolj. (Ha túlságosan híg, akkor ne rakj bele többet.)

5. OLAJ KONTRA SÜTŐ

A husit sütőben is kisütheted, de ügyelj rá, hogy rendesen átsüljön! Tegyél egy tepsibe sütőpapírt, véknyan kend be a rántott húsokat és kb. 45-50 percig süsd őket. Ha ragaszkodsz hozzá, hogy olajban süljön ki a rántott hús, akkor a napraforgóolaj helyett használhatsz kókuszzsírt vagy földimogyoró-olajat is.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.