A pizza neve valószínűleg a picea szóból ered, amit a rómaiak a kemencében sütött kenyérre használtak. A kelt tésztás finomság első megjelenése a dél-itáliai görög kolóniák (Magna Graecia) idejére tehető. Az i. e. 3. században már említették, mint lapos kelt tésztát, amit olívaolajjal, fűszerekkel és mézzel ízesítenek, valamint kövön sütnek. Egészen a 19. századig a pizzák tetejét tejföllel, vagy zsírral kenték meg, és arra kerültek a feltétek. A 18. század végére már elterjedt a paradicsom használata, amit Nápolyban kezdtek el a pizzára pakolni először. Az 1830-as években nyílt meg az első pizzéria. Az Antica Pizzéria ma is a Via Port'Alba utcában üzemel Nápolyban. Az olasz bevándorlók aztán magukkal vitték a pizzakészítés titkát az Egyesült Állomokba, az 1950-es évekre pedig igazi "világsztár" lett ez a régi étel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.