Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Alapételek

Ahány levél, annyi öntet: így válaszd ki a megfelelőt a salátádhoz

Van, aki az ezerszigetre esküszik, mások a vinaigrette-re, néhányan pedig csak egy kis olívaolajat locsolnak a zöldekre. Pedig a különböző típusú salátákhoz érdemes más-más önteteket kipróbálni! Mutatjuk is, hogy mire gondoltunk!

1. Fejes

A legnépszerűbb salátafajtához jól illik a savanykás tejföl. Keverjünk el belőle 200 g-ot 1 tk porcukorral, egy kevés lime- vagy citromlével és 3 tk olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk meg, végül adjunk hozzá 1-2 ek frissen felaprított snidlinget.

2. Frisée

A burgonyás dresszing első hallásra meglepő lehet, pedig jól kiegészíti a saláta alapízét. Törjünk össze krumplinyomóval 1 db főtt burgonyát, majd keverjük krémesre 1 ek fehérborecettel, 1 db friss tojássárgájával, 2-3 ek hús- vagy zöldségleves-alaplével, 1 tk mustárral és egy kevés porcukorral. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. Endívia

Citromos öntettel enyhíthetjük az endívia kesernyés ízét! Keverjünk össze 100-100 g tejfölt és tejszínt 3 ek citromlével, egy kevés frissen reszelt citromhéjjal és 1 ek porcukorral. Sóval és őrölt fehér borssal az igazi!

4. Radicchio, vagy Vörös cikória

A narancsos vinaigrette mártás illik az aromájához. Vegyítsünk el 6 ek világos balzsamecetet 4 ek narancslével, 2 ek mustárral, 1 tk mézzel, 8 ek olívaolajjal és egy kevés reszelt narancshéjjal. A sót és a borsot se felejtsük ki belőle.

5. Lollo rosso vagy Piros fejes saláta

Könnyed, fanyar íze kiválóan harmonizál az áfonyás öntettel. Ehhez keverjünk össze 6 ek világos balzsamecetet 4 ek áfonyalével, 2 ek mustárral, 1 tk mézzel és 8 ek olajjal. Sózzuk, borsozzuk meg, végül forgassunk bele néhány szem aszalt áfonyát!

6. Római

Ropogós leveleihez a markáns ízű rokfort dukál! Keverjünk el 60 g finomra morzsolt rokfort sajtot 3 ek natúr joghurttal, 4 ek tejszínnel, 3 ek citromlével, valamint 3 ek dióolajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.