Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Alapételek

Ahány levél, annyi öntet: így válaszd ki a megfelelőt a salátádhoz

Van, aki az ezerszigetre esküszik, mások a vinaigrette-re, néhányan pedig csak egy kis olívaolajat locsolnak a zöldekre. Pedig a különböző típusú salátákhoz érdemes más-más önteteket kipróbálni! Mutatjuk is, hogy mire gondoltunk!

1. Fejes

A legnépszerűbb salátafajtához jól illik a savanykás tejföl. Keverjünk el belőle 200 g-ot 1 tk porcukorral, egy kevés lime- vagy citromlével és 3 tk olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk meg, végül adjunk hozzá 1-2 ek frissen felaprított snidlinget.

2. Frisée

A burgonyás dresszing első hallásra meglepő lehet, pedig jól kiegészíti a saláta alapízét. Törjünk össze krumplinyomóval 1 db főtt burgonyát, majd keverjük krémesre 1 ek fehérborecettel, 1 db friss tojássárgájával, 2-3 ek hús- vagy zöldségleves-alaplével, 1 tk mustárral és egy kevés porcukorral. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. Endívia

Citromos öntettel enyhíthetjük az endívia kesernyés ízét! Keverjünk össze 100-100 g tejfölt és tejszínt 3 ek citromlével, egy kevés frissen reszelt citromhéjjal és 1 ek porcukorral. Sóval és őrölt fehér borssal az igazi!

4. Radicchio, vagy Vörös cikória

A narancsos vinaigrette mártás illik az aromájához. Vegyítsünk el 6 ek világos balzsamecetet 4 ek narancslével, 2 ek mustárral, 1 tk mézzel, 8 ek olívaolajjal és egy kevés reszelt narancshéjjal. A sót és a borsot se felejtsük ki belőle.

5. Lollo rosso vagy Piros fejes saláta

Könnyed, fanyar íze kiválóan harmonizál az áfonyás öntettel. Ehhez keverjünk össze 6 ek világos balzsamecetet 4 ek áfonyalével, 2 ek mustárral, 1 tk mézzel és 8 ek olajjal. Sózzuk, borsozzuk meg, végül forgassunk bele néhány szem aszalt áfonyát!

6. Római

Ropogós leveleihez a markáns ízű rokfort dukál! Keverjünk el 60 g finomra morzsolt rokfort sajtot 3 ek natúr joghurttal, 4 ek tejszínnel, 3 ek citromlével, valamint 3 ek dióolajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.