A legnépszerűbb salátafajtához jól illik a savanykás tejföl. Keverjünk el belőle 200 g-ot 1 tk porcukorral, egy kevés lime- vagy citromlével és 3 tk olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk meg, végül adjunk hozzá 1-2 ek frissen felaprított snidlinget.
A burgonyás dresszing első hallásra meglepő lehet, pedig jól kiegészíti a saláta alapízét. Törjünk össze krumplinyomóval 1 db főtt burgonyát, majd keverjük krémesre 1 ek fehérborecettel, 1 db friss tojássárgájával, 2-3 ek hús- vagy zöldségleves-alaplével, 1 tk mustárral és egy kevés porcukorral. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Citromos öntettel enyhíthetjük az endívia kesernyés ízét! Keverjünk össze 100-100 g tejfölt és tejszínt 3 ek citromlével, egy kevés frissen reszelt citromhéjjal és 1 ek porcukorral. Sóval és őrölt fehér borssal az igazi!
A narancsos vinaigrette mártás illik az aromájához. Vegyítsünk el 6 ek világos balzsamecetet 4 ek narancslével, 2 ek mustárral, 1 tk mézzel, 8 ek olívaolajjal és egy kevés reszelt narancshéjjal. A sót és a borsot se felejtsük ki belőle.
Könnyed, fanyar íze kiválóan harmonizál az áfonyás öntettel. Ehhez keverjünk össze 6 ek világos balzsamecetet 4 ek áfonyalével, 2 ek mustárral, 1 tk mézzel és 8 ek olajjal. Sózzuk, borsozzuk meg, végül forgassunk bele néhány szem aszalt áfonyát!
Ropogós leveleihez a markáns ízű rokfort dukál! Keverjünk el 60 g finomra morzsolt rokfort sajtot 3 ek natúr joghurttal, 4 ek tejszínnel, 3 ek citromlével, valamint 3 ek dióolajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.