Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mákos guba
Kínai szezámmagos csirke
Hagymás rostélyos
Körömpörkölt csülökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Epres blondie
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus stíriai metélt
Dubarry-csirkemell
Finomfőzelék
Vadas marha
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus kuglóf
Kapros tökfőzelék virslivel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Babgulyás
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Alapételek

Ahány levél, annyi öntet: így válaszd ki a megfelelőt a salátádhoz

Van, aki az ezerszigetre esküszik, mások a vinaigrette-re, néhányan pedig csak egy kis olívaolajat locsolnak a zöldekre. Pedig a különböző típusú salátákhoz érdemes más-más önteteket kipróbálni! Mutatjuk is, hogy mire gondoltunk!

1. Fejes

A legnépszerűbb salátafajtához jól illik a savanykás tejföl. Keverjünk el belőle 200 g-ot 1 tk porcukorral, egy kevés lime- vagy citromlével és 3 tk olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk meg, végül adjunk hozzá 1-2 ek frissen felaprított snidlinget.

2. Frisée

A burgonyás dresszing első hallásra meglepő lehet, pedig jól kiegészíti a saláta alapízét. Törjünk össze krumplinyomóval 1 db főtt burgonyát, majd keverjük krémesre 1 ek fehérborecettel, 1 db friss tojássárgájával, 2-3 ek hús- vagy zöldségleves-alaplével, 1 tk mustárral és egy kevés porcukorral. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. Endívia

Citromos öntettel enyhíthetjük az endívia kesernyés ízét! Keverjünk össze 100-100 g tejfölt és tejszínt 3 ek citromlével, egy kevés frissen reszelt citromhéjjal és 1 ek porcukorral. Sóval és őrölt fehér borssal az igazi!

4. Radicchio, vagy Vörös cikória

A narancsos vinaigrette mártás illik az aromájához. Vegyítsünk el 6 ek világos balzsamecetet 4 ek narancslével, 2 ek mustárral, 1 tk mézzel, 8 ek olívaolajjal és egy kevés reszelt narancshéjjal. A sót és a borsot se felejtsük ki belőle.

5. Lollo rosso vagy Piros fejes saláta

Könnyed, fanyar íze kiválóan harmonizál az áfonyás öntettel. Ehhez keverjünk össze 6 ek világos balzsamecetet 4 ek áfonyalével, 2 ek mustárral, 1 tk mézzel és 8 ek olajjal. Sózzuk, borsozzuk meg, végül forgassunk bele néhány szem aszalt áfonyát!

6. Római

Ropogós leveleihez a markáns ízű rokfort dukál! Keverjünk el 60 g finomra morzsolt rokfort sajtot 3 ek natúr joghurttal, 4 ek tejszínnel, 3 ek citromlével, valamint 3 ek dióolajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.