Mákos guba
Dödölle - az eredeti recept
Káposztás tészta egyszerűen
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dubarry-csirkemell
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal
Vadas marha
Mézes-mustáros csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Zsemlegombóc
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tárkonyos csirkeraguleves
Alapételek

Se glutén, se laktóz, mégis isteni: amerikai palacsinta banánnal és mandulaliszttel!

Nálunk a gyerekek imádják az amerikai palacsintát, így néha, szombat reggelenként meg szoktam őket lepni egy nagyobb adaggal. Nemrég azonban ott aludt Emmánál egy cöliákiás barátnője, így tudtam, hogy a hagyományos változat kilőve.

A csajok amúgy is tinik már, így nyitottak mindenre, ami egészségesen „trendi”. Úgy döntöttem tehát, hogy a hagyományos amerikai palacsinta felől elindulok a banános palacsinta irányába, hiszen akadt a konyhapulton pár megbarnult, mézédes banán is, így ez a verzió szinte kínálta magát. Gluténmentes liszt nem volt itthon, maradt viszont a karácsonyi sütéshez vett mandulalisztből egy kevés, így gondoltam egy merészet, és beleöntöttem a tésztába. A végeredmény egy tartalmas, izgalmas ízű, egészséges palacsinta lett, amivel mindössze 15 percet kellett foglalkoznom! A gyerekeknek pedig annyira bejött, hogy a következő hétvégén már mindenki ezt követelte a hagyományos, lisztes változat helyett!

Hozzávalók:

6 db 10 cm átmérőjű palacsintához (ennyi 3 felnőttnek vagy 2 tininek elég, így sokszorozd az adagot, bátran!)

  • 3 nagyobb, túlérett banán
  • 2 tojás
  • 50 g mandulaliszt
  • ½ tk sütőpor
  • ¼ tk szódabikarbóna
  • 20 g olvasztott vaj (vagy laktózmentes változathoz 1 ek olaj)
  • csipet só
  • opcionálisan: ½ tk fahéj, 1 csomag vanílián cukor, 50 g étcsoki, felkockázva
  • olaj a sütéshez
  • juharszirup és áfonya a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Keverd egy tálban a mandulaliszthez a sütőport, szódabikarbónát és a sót. Ha tennél bele fahéjat vagy vaníliát, azt is most tedd.
  2. Nyomkodd villával szét banánt.
  3. Keverd habverővel a banánhoz a tojásokat, a zsiradékot, majd fokozatosan a mandulalisztet. Ha tennél bele csokidarabokat, azt a végén, óvatosan keverd bele.
  4. Melegíts egy vastag fenekű serpenyőt közepesen melegre.
  5. Olajozd enyhén meg, majd tégy bele egymáshoz nem túl közel 60-60 ml-nyi palacsintatésztát.
  6. Süsd az egyik oldalát addig, míg aranybarna nem lesz, majd fordítsd a palacsintákat át, és süsd ugyan így a másik oldalát is.
  7. Tálald azonnal, áfonyával és juharsziruppal.

ÍGY LESZ TÖKÉLETES AZ AMERIKAI PALACSINTA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.