Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Alapételek

Se glutén, se laktóz, mégis isteni: amerikai palacsinta banánnal és mandulaliszttel!

Nálunk a gyerekek imádják az amerikai palacsintát, így néha, szombat reggelenként meg szoktam őket lepni egy nagyobb adaggal. Nemrég azonban ott aludt Emmánál egy cöliákiás barátnője, így tudtam, hogy a hagyományos változat kilőve.

A csajok amúgy is tinik már, így nyitottak mindenre, ami egészségesen „trendi”. Úgy döntöttem tehát, hogy a hagyományos amerikai palacsinta felől elindulok a banános palacsinta irányába, hiszen akadt a konyhapulton pár megbarnult, mézédes banán is, így ez a verzió szinte kínálta magát. Gluténmentes liszt nem volt itthon, maradt viszont a karácsonyi sütéshez vett mandulalisztből egy kevés, így gondoltam egy merészet, és beleöntöttem a tésztába. A végeredmény egy tartalmas, izgalmas ízű, egészséges palacsinta lett, amivel mindössze 15 percet kellett foglalkoznom! A gyerekeknek pedig annyira bejött, hogy a következő hétvégén már mindenki ezt követelte a hagyományos, lisztes változat helyett!

Hozzávalók:

6 db 10 cm átmérőjű palacsintához (ennyi 3 felnőttnek vagy 2 tininek elég, így sokszorozd az adagot, bátran!)

  • 3 nagyobb, túlérett banán
  • 2 tojás
  • 50 g mandulaliszt
  • ½ tk sütőpor
  • ¼ tk szódabikarbóna
  • 20 g olvasztott vaj (vagy laktózmentes változathoz 1 ek olaj)
  • csipet só
  • opcionálisan: ½ tk fahéj, 1 csomag vanílián cukor, 50 g étcsoki, felkockázva
  • olaj a sütéshez
  • juharszirup és áfonya a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Keverd egy tálban a mandulaliszthez a sütőport, szódabikarbónát és a sót. Ha tennél bele fahéjat vagy vaníliát, azt is most tedd.
  2. Nyomkodd villával szét banánt.
  3. Keverd habverővel a banánhoz a tojásokat, a zsiradékot, majd fokozatosan a mandulalisztet. Ha tennél bele csokidarabokat, azt a végén, óvatosan keverd bele.
  4. Melegíts egy vastag fenekű serpenyőt közepesen melegre.
  5. Olajozd enyhén meg, majd tégy bele egymáshoz nem túl közel 60-60 ml-nyi palacsintatésztát.
  6. Süsd az egyik oldalát addig, míg aranybarna nem lesz, majd fordítsd a palacsintákat át, és süsd ugyan így a másik oldalát is.
  7. Tálald azonnal, áfonyával és juharsziruppal.

ÍGY LESZ TÖKÉLETES AZ AMERIKAI PALACSINTA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>>

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.