Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Alapételek

Sós helyett édes, mégis egészséges: mogyoróvajas-banános wrap reggelire

A tortillalap kedvelt alapanyag: hússal, zöldséggel no és persze sok-sok sajttal megtöltve, egymásra halmozva vagy feltekerve finom, laktató és egészséges. A sütőben ropogósra és olvadósra sült quesadilla, a gyorsan feltekert wrap nemcsak ebédre vagy vacsorára, hanem napindító étkezésnek is kiváló. A jó hír az, hogy ha már reggel valami édesre vágysz, akkor is jöhet a tortillalap – mutatjuk a szuper receptet!

Igazán ütős reggeli a mogyoróvajjal megkent tortillába tekert banán, olajos magvakkal és áfonyával. Ha igazán bevállalós vagy, a sajtot sem hagyod ki, ami a quesadilla kihagyhatatlan összetevője. A végeredmény egy egyedi ízvilágú finomság lesz, ami ráadásul igazi energiabomba, tehát tökéletes napindító étel.

Jó, ha van otthon tortillalap: sós és édes töltelékkel megpakolva is nagyon finom / Fotó: Shutterstock
Jó, ha van otthon tortillalap: sós és édes töltelékkel megpakolva is nagyon finom / Fotó: Shutterstock

Hogy mitől egészséges ez a reggeli? Nos, a sajt vitaminokban gazdag fehérjeforrás, amihez még hozzájön a banán, ami káliumban, C- és B-vitaminokban gazdag, és a mogyoróvaj, ami magnéziumban, E- és B6-vitaminba bővelkedik. Az áfonya az egyik leggazdagabb antioxidánsokban, természetesen édes, így fontos része az egészséges étrendnek.

A bónusz pedig: élvezheted a különböző ízprofilok és textúraelemek keveredését.

A mogyoróvajas-banános tortilla szuper napindító kaja / Fotó: Shutterstock
A mogyoróvajas-banános tortilla szuper napindító kaja / Fotó: Shutterstock

HOZZÁVALÓK:

  • 1 ek. vaj
  • 2 db banán
  • 2 db tortillalap
  • 2 ek. natúr mogyoróvaj
  • 10 dkg sajt
  • 1 kis tálka áfonya (friss vagy fagyasztott)
  • dió, mogyoró, mandula (ízlés szerint)

Elkészítése:

  1. A banánt meghámozzuk, felszeleteljük, megszórjuk barna cukorral és kevés vajon aranybarnára pirítjuk.
  2. A tortillalapot egy serpenyőben megmelegítjük, majd megkenjük a mogyoróvajjal. A sajtot kockákra vágjuk és a banánnal rétegezve a lapra halmozzuk. Megszórjuk az áfonyával és a durvára tört dióval (mogyoróval, mandulával). Összetekerjük és már fogyaszthatjuk is.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

13+1 ISTENI RECEPT TORTILLÁBÓL AMIVEL GARANTÁLTAN JÓL LAKSZ!>>>



Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.