Az egyszerű alapanyagokból készült ételek cseppet sem unalmasak: tökéletes példa erre ez a különlegesen elkészített csirkemáj.
Sokan tartanak attól, hogy a viszonylag olcsón beszerezhető alapanyagokból nem lehet olyan ételt készíteni, ami akár egy vendégségben, nagyobb családi eseményen is felszolgálható, azaz laktató és jól mutat az asztalon. Az alábbi fogással azonban bebizonyítjuk, hogy ez nincs így: a csirkemáj sárgaborsóval, almával, bulgurral fejedelmi lakoma lehet legyen szó egy hétköznapi ebédről, vacsoráról, vagy akár egy baráti összejövetelről.
Hozzávalók:
40 dkg csirkemáj
20 dkg sárgaborsó
30 dkg bulgur
1 nagyobb vöröshagyma
2 közepes alma
1 kis csokor petrezselyem zöldje
majoránna
só
bors S
Elkészítése:
Sós vízben megfőzzük a sárgaborsót (5-8 perc), közben nagyon vigyázni kell, mert erősen habzik. Nem szabad túlfőzni, mert akkor szétesik.
Kockára vágjuk a vöröshagymát, kevés zsiradékon üvegesre futtatjuk. Hozzáadjuk a szintén kockára vágott csirkemájat, a kicsumázott, felkockázott almát, együtt pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük.
Bő fél liter sós vizet forralunk, beleszórjuk a bulgurt, kis lángon főzzük pár percig, majd elzárjuk alatta a lángot. Letakarjuk egy konyharuhával, és negyedórát hagyjuk állni, közben tökéletesen meg fog puhulni, felszívja az összes vizet.
Összekeverve, vagy az almás májat a bulgurra halmozva tálaljuk.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.