Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Alapételek

Az egyszerű, olcsó étel is lehet különleges: így készül a sárgaborsós, almás csirkemáj bulgurral

Az egyszerű alapanyagokból készült ételek cseppet sem unalmasak: tökéletes példa erre ez a különlegesen elkészített csirkemáj.

Sokan tartanak attól, hogy a viszonylag olcsón beszerezhető alapanyagokból nem lehet olyan ételt készíteni, ami akár egy vendégségben, nagyobb családi eseményen is felszolgálható, azaz laktató és jól mutat az asztalon. Az alábbi fogással azonban bebizonyítjuk, hogy ez nincs így: a csirkemáj sárgaborsóval, almával, bulgurral fejedelmi lakoma lehet legyen szó egy hétköznapi ebédről, vacsoráról, vagy akár egy baráti összejövetelről.

Ízletes, laktató finomság egyszerű alapanyagokból / Fotó és recept: Vidék íze magazin
Ízletes, laktató finomság egyszerű alapanyagokból / Fotó és recept: Vidék íze magazin


Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemáj
  • 20 dkg sárgaborsó
  • 30 dkg bulgur
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 közepes alma
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • majoránna
  • bors S

Elkészítése:

  1. Sós vízben megfőzzük a sárgaborsót (5-8 perc), közben nagyon vigyázni kell, mert erősen habzik. Nem szabad túlfőzni, mert akkor szétesik.
  2. Kockára vágjuk a vöröshagymát, kevés zsiradékon üvegesre futtatjuk. Hozzáadjuk a szintén kockára vágott csirkemájat, a kicsumázott, felkockázott almát, együtt pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük.
  3. Bő fél liter sós vizet forralunk, beleszórjuk a bulgurt, kis lángon főzzük pár percig, majd elzárjuk alatta a lángot. Letakarjuk egy konyharuhával, és negyedórát hagyjuk állni, közben tökéletesen meg fog puhulni, felszívja az összes vizet.
  4. Összekeverve, vagy az almás májat a bulgurra halmozva tálaljuk.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.