Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Alapételek

Az egyszerű, olcsó étel is lehet különleges: így készül a sárgaborsós, almás csirkemáj bulgurral

Az egyszerű alapanyagokból készült ételek cseppet sem unalmasak: tökéletes példa erre ez a különlegesen elkészített csirkemáj.

Sokan tartanak attól, hogy a viszonylag olcsón beszerezhető alapanyagokból nem lehet olyan ételt készíteni, ami akár egy vendégségben, nagyobb családi eseményen is felszolgálható, azaz laktató és jól mutat az asztalon. Az alábbi fogással azonban bebizonyítjuk, hogy ez nincs így: a csirkemáj sárgaborsóval, almával, bulgurral fejedelmi lakoma lehet legyen szó egy hétköznapi ebédről, vacsoráról, vagy akár egy baráti összejövetelről.

Ízletes, laktató finomság egyszerű alapanyagokból / Fotó és recept: Vidék íze magazin
Ízletes, laktató finomság egyszerű alapanyagokból / Fotó és recept: Vidék íze magazin


Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemáj
  • 20 dkg sárgaborsó
  • 30 dkg bulgur
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 közepes alma
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • majoránna
  • bors S

Elkészítése:

  1. Sós vízben megfőzzük a sárgaborsót (5-8 perc), közben nagyon vigyázni kell, mert erősen habzik. Nem szabad túlfőzni, mert akkor szétesik.
  2. Kockára vágjuk a vöröshagymát, kevés zsiradékon üvegesre futtatjuk. Hozzáadjuk a szintén kockára vágott csirkemájat, a kicsumázott, felkockázott almát, együtt pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük.
  3. Bő fél liter sós vizet forralunk, beleszórjuk a bulgurt, kis lángon főzzük pár percig, majd elzárjuk alatta a lángot. Letakarjuk egy konyharuhával, és negyedórát hagyjuk állni, közben tökéletesen meg fog puhulni, felszívja az összes vizet.
  4. Összekeverve, vagy az almás májat a bulgurra halmozva tálaljuk.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.