Tojásos nokedli fejes salátával
Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Farsangi szalagos fánk
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos
Csupacsokis brownie
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadas marha
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus grízgaluska leves
Alapételek

Diétázz a szezon zöldségeivel, avagy így készül a zöldborsós-édesburgonyás csikreragu

Nyáron valahogy könnyebb a fogyás. Egyrészt a nagy melegben nem kívánjuk a túlságosan nehéz ételeket, másrészt pedig a szezon rengeteg finom és egészséges alapanyagot biztosít számunkra. Ezúttal egy zöldborsós-édesburgonyás csirkeragut mutatunk, íme a recept!

Gyors és egyszerű, könnyen elkészíthető, megfizethető és még diétás is. Ez a fogás mindent tud, amit nyáron elvárhatunk egy ételtől. A friss alapanyagokat könnyeden pikáns, és az egészségre is jó hatást gyakorló fűszerekkel ízesítettük, így a legszigorúbb étrendben is megállja a helyét. Próbáljátok ki, mutatjuk a receptet!

Zöldborsós-édesburgonyás csirkeragu: egyszerű, gyors, diétás nyári fogás /Fotó: Vidék íze magazin
Zöldborsós-édesburgonyás csirkeragu: egyszerű, gyors, diétás nyári fogás /Fotó: Vidék íze magazin

Így készül a zöldborsós-ÉDESBURGONYÁS csirkeragu

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • bors
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg édesburgonya
  • kurkuma
  • őrölt babér
  • római kömény
  • őrölt gyömbér
  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 db paradicsom
  • 1 ek. citromlé
  • 1 csokor friss koriander

Elkészítése:

  1. Egy serpenyőben, egy kevés felforrósított olívaolajon pirosra sütjük a felkockázott, sózott, borsozott csirkét. Ha kész, kiszedjük, melegen tartjuk.
  2. A helyére rakjuk a félfőre vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és együtt lepirítjuk.
  3. Rádobjuk az apró darabokra vágott édesburgonyát, ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel, öntünk rá egy kevés vizet, és félpuhára pároljuk.
  4. A végefelé visszarakjuk a csirkekockákat, hozzáadjuk a zöldborsót és a meghámozott, felkockázott paradicsomot is. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, és készre főzzük.
  5. A végén a citromlével még ízesíthetjük. Tálalás előtt megszórhatjuk apróra vágott korianderrel.

Tipp: Ha nem kaptok friss koriandert, petrezselyemmel is helyettesíthetitek.

Ha nektek is van kedvenc zöldséges-csirkés receptetek, osszátok meg velünk a Facebookon, a Főzzünk együtt a Mindmegettével csoportban!

Fotó és recept: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.