15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Alapételek

Diétázz a szezon zöldségeivel, avagy így készül a zöldborsós-édesburgonyás csikreragu

Nyáron valahogy könnyebb a fogyás. Egyrészt a nagy melegben nem kívánjuk a túlságosan nehéz ételeket, másrészt pedig a szezon rengeteg finom és egészséges alapanyagot biztosít számunkra. Ezúttal egy zöldborsós-édesburgonyás csirkeragut mutatunk, íme a recept!

Gyors és egyszerű, könnyen elkészíthető, megfizethető és még diétás is. Ez a fogás mindent tud, amit nyáron elvárhatunk egy ételtől. A friss alapanyagokat könnyeden pikáns, és az egészségre is jó hatást gyakorló fűszerekkel ízesítettük, így a legszigorúbb étrendben is megállja a helyét. Próbáljátok ki, mutatjuk a receptet!

Zöldborsós-édesburgonyás csirkeragu: egyszerű, gyors, diétás nyári fogás /Fotó: Vidék íze magazin
Zöldborsós-édesburgonyás csirkeragu: egyszerű, gyors, diétás nyári fogás /Fotó: Vidék íze magazin

Így készül a zöldborsós-ÉDESBURGONYÁS csirkeragu

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • bors
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg édesburgonya
  • kurkuma
  • őrölt babér
  • római kömény
  • őrölt gyömbér
  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 db paradicsom
  • 1 ek. citromlé
  • 1 csokor friss koriander

Elkészítése:

  1. Egy serpenyőben, egy kevés felforrósított olívaolajon pirosra sütjük a felkockázott, sózott, borsozott csirkét. Ha kész, kiszedjük, melegen tartjuk.
  2. A helyére rakjuk a félfőre vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és együtt lepirítjuk.
  3. Rádobjuk az apró darabokra vágott édesburgonyát, ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel, öntünk rá egy kevés vizet, és félpuhára pároljuk.
  4. A végefelé visszarakjuk a csirkekockákat, hozzáadjuk a zöldborsót és a meghámozott, felkockázott paradicsomot is. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, és készre főzzük.
  5. A végén a citromlével még ízesíthetjük. Tálalás előtt megszórhatjuk apróra vágott korianderrel.

Tipp: Ha nem kaptok friss koriandert, petrezselyemmel is helyettesíthetitek.

Ha nektek is van kedvenc zöldséges-csirkés receptetek, osszátok meg velünk a Facebookon, a Főzzünk együtt a Mindmegettével csoportban!

Fotó és recept: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.