Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Alapételek

Gyors és könnyű ebéd a nagy lakomák előtt: gouda sajtos töltött cukkini

Gouda sajos töltött cukkini frico
Bár a cukkinira főleg nyári hónapokban gondolunk, a hipereknek hála télen sem kell lemondanunk erről a jolly joker tökféléről! Ha valmai kímélő, mégis laktató fogást keresel a nagy karácsonyi dínom-dánom előtt, ez tökéletes lehet az egész családnak!
Hozzávalók:

2 db közepes méretű cukkini
2 db paradicsom vékonyra szelve

12 dkg olvasztott vaj
1/4 tk fokhagymás só
1/4 tk vöröshagymapor
1/4 tk olasz fűszerkeverék
feketebors (ízlés szerint)
16,5 dkg reszelt Érett Frico Gouda sajt
2,5 dkg panko morzsa (szilánkos kenyérmorzsa)
2 ek frissen aprított bazsalikom

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, egy kis tepsit kikenünk olajjal vagy kibéleljük sütőpapírral.
2. A paradicsomszeleteket konyhai papírtörlőre helyezzük, és enyhén megsózzuk. Finoman rányomunk egy másik konyhai papírtörlőt, és állni hagyjuk, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
3. Félbe vágjuk a cukkinit. Az alján egy kis darabot levágunk a héjából, hogy sütés közben ne dőljön el.
4. Az olvadt vajba keverjük a fokhagymás sót, a vöröshagymaport, az olasz fűszerkeveréket és a feketeborsot, ízlés szerinti mennyiségben.
5. A cukkinik tetejét átkenjük a fűszervaj egy részével. (A megmaradt fűszervajra később a kenyérmorzsánál lesz szükség.)
6.A félbevágott cukkíniket megszórjuk a reszelt Gouda sajt egyik felével, és tegyünk rájuk 4-4 szelet paradicsomot, majd megszórjuk a maradék reszelt Gouda sajttal.
8. Összekeverjük a kenyérmorzsát, a maradék fűszervajat és a reszelt Old Dutch Master sajtot, és a Gouda sajt tetejére szórjuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 percig - pirulásig - sütjük. Tálaláskor díszíthetjük frissen aprított bazsalikommal.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.