Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Alapételek

Gyors és könnyű ebéd a nagy lakomák előtt: gouda sajtos töltött cukkini

Gouda sajos töltött cukkini frico
Bár a cukkinira főleg nyári hónapokban gondolunk, a hipereknek hála télen sem kell lemondanunk erről a jolly joker tökféléről! Ha valmai kímélő, mégis laktató fogást keresel a nagy karácsonyi dínom-dánom előtt, ez tökéletes lehet az egész családnak!
Hozzávalók:

2 db közepes méretű cukkini
2 db paradicsom vékonyra szelve

12 dkg olvasztott vaj
1/4 tk fokhagymás só
1/4 tk vöröshagymapor
1/4 tk olasz fűszerkeverék
feketebors (ízlés szerint)
16,5 dkg reszelt Érett Frico Gouda sajt
2,5 dkg panko morzsa (szilánkos kenyérmorzsa)
2 ek frissen aprított bazsalikom

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, egy kis tepsit kikenünk olajjal vagy kibéleljük sütőpapírral.
2. A paradicsomszeleteket konyhai papírtörlőre helyezzük, és enyhén megsózzuk. Finoman rányomunk egy másik konyhai papírtörlőt, és állni hagyjuk, amíg előkészítjük a többi hozzávalót.
3. Félbe vágjuk a cukkinit. Az alján egy kis darabot levágunk a héjából, hogy sütés közben ne dőljön el.
4. Az olvadt vajba keverjük a fokhagymás sót, a vöröshagymaport, az olasz fűszerkeveréket és a feketeborsot, ízlés szerinti mennyiségben.
5. A cukkinik tetejét átkenjük a fűszervaj egy részével. (A megmaradt fűszervajra később a kenyérmorzsánál lesz szükség.)
6.A félbevágott cukkíniket megszórjuk a reszelt Gouda sajt egyik felével, és tegyünk rájuk 4-4 szelet paradicsomot, majd megszórjuk a maradék reszelt Gouda sajttal.
8. Összekeverjük a kenyérmorzsát, a maradék fűszervajat és a reszelt Old Dutch Master sajtot, és a Gouda sajt tetejére szórjuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 percig - pirulásig - sütjük. Tálaláskor díszíthetjük frissen aprított bazsalikommal.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.