Gáspár Bea könnyű, nyári desszertjétől összefut a nyál a szádban: így készül a kókuszos túrógombóc

A túrógombóc az egyik legnépszerűbb magyar desszert, mely akár önálló fogásként is megállja a helyét, hiszen nemcsak kalóriában, hanem fehérjében is gazdag, értékes táplálék lehet. A túrógombóc ráadásul nagyon könnyen variálható: készíthető mentesen (laktóz-, glutén-, sőt cukormentes változatban), de akár vegánok is fogyaszthatják, ugyanis a túrót könnyen helyettesíthetjük főtt kölessel, mely egy kis cukorral és citrommal ízesítve a megtévesztésig hasonlít a túróra.
Gáspár Bea ezúttal egy olyan túrógombócot tálalt a családjának, melyhez a kókusz és az áfonyaszósz ad extra ízt, nem mellesleg akár édesítőszerrel is készíthetjük.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A receptet és a túrógombócról készült rövid videót megtalálod Gáspár Bea Instagram-oldalán.
Borítókép: Mindmegette
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.