Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Zsemlegombóc
Körömpörkölt csülökkel
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Epres blondie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mézes-mustáros csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus kuglóf
Alapételek

Paradicsomszósz házilag - pizzára, tésztákhoz vagy akár mártogatósként

paradicsomszósz házilag
Pofonegyszerű paradicsomszósz, amit kenhetsz pizzára, használhatsz tésztákhoz, vagy akár mártogatósként is kínálhatod. Lefagyasztva akár 1 hónapig is eláll, így bőven raktározhatsz is belőle. Íme!

Hozzávalók:

olívaolaj
2 bögre apróra vágott répa
4 bögre apróra vágott hagyma
2 bögre apróra vágott kaliforniai paprika
2 bögre apróra vágott szárzeller
5 gerezd fokhagyma
2 ek oregano
2 ek bazsalikom
1 1/2 bögre paradicsompüré
8 bögre hámozottparadicsom-konzerv
2 bögre víz

bors

ELkészítés:

1. Egy nagyobb serpenyőben közepesen hőmérsékletes felhevítjük az olívaolajat, és hozzáadjuk a sárgárépát. A répákat kb. 10 percig pároljuk, amíg kissé megbarnulnak.

2. Ezután hozzáadjuk a felaprított hagymár, a kaliforniai paprikát, a zellert és a vékonyra szeletelt fokhagymát. Oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal ízesítjük, majd addig pároljuk együtt a zöldségeket, amíg kissé megpuhulnak és megkaramellizálódnak.

3. Hozzáadjuk a pardicsompürét, jól elkeverjük a zöldségekkel, és pár percig főzzük együtt, amíg a szósz kissé megbarnul és illatozni kezd. Ezután hozzáadjuk a konzervparadicsomot, az egészet felforraljuk, majd visszavesszük a hőfokot, és lassú tűzön legalább 1 óráig főzzük.

4. Az elkészült szószt turmixgépben pürésítjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd légmentesen zárható fagyasztótasakokba adagoljuk, és a mélyhűtőbe tesszük.

TIPP: A fagyasztóban 1 hónapig eláll a paradicsomszósz, felhasználás előtt fél bögre vízben kissé felmelegítjük, és már fogyasztható is!

5 EGYSZERŰ ÉS GYORS RECEPT KONZERV PARADICSOMMAL >>>

Receptek befőzéshez a Mindmegettén >>>

Még több paradicsomos receptet itt találsz >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.