Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Puncstorta  recept
Puncstorta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Alapételek

Paradicsomszósz házilag - pizzára, tésztákhoz vagy akár mártogatósként

paradicsomszósz házilag
Pofonegyszerű paradicsomszósz, amit kenhetsz pizzára, használhatsz tésztákhoz, vagy akár mártogatósként is kínálhatod. Lefagyasztva akár 1 hónapig is eláll, így bőven raktározhatsz is belőle. Íme!

Hozzávalók:

olívaolaj
2 bögre apróra vágott répa
4 bögre apróra vágott hagyma
2 bögre apróra vágott kaliforniai paprika
2 bögre apróra vágott szárzeller
5 gerezd fokhagyma
2 ek oregano
2 ek bazsalikom
1 1/2 bögre paradicsompüré
8 bögre hámozottparadicsom-konzerv
2 bögre víz

bors

ELkészítés:

1. Egy nagyobb serpenyőben közepesen hőmérsékletes felhevítjük az olívaolajat, és hozzáadjuk a sárgárépát. A répákat kb. 10 percig pároljuk, amíg kissé megbarnulnak.

2. Ezután hozzáadjuk a felaprított hagymár, a kaliforniai paprikát, a zellert és a vékonyra szeletelt fokhagymát. Oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal ízesítjük, majd addig pároljuk együtt a zöldségeket, amíg kissé megpuhulnak és megkaramellizálódnak.

3. Hozzáadjuk a pardicsompürét, jól elkeverjük a zöldségekkel, és pár percig főzzük együtt, amíg a szósz kissé megbarnul és illatozni kezd. Ezután hozzáadjuk a konzervparadicsomot, az egészet felforraljuk, majd visszavesszük a hőfokot, és lassú tűzön legalább 1 óráig főzzük.

4. Az elkészült szószt turmixgépben pürésítjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd légmentesen zárható fagyasztótasakokba adagoljuk, és a mélyhűtőbe tesszük.

TIPP: A fagyasztóban 1 hónapig eláll a paradicsomszósz, felhasználás előtt fél bögre vízben kissé felmelegítjük, és már fogyasztható is!

5 EGYSZERŰ ÉS GYORS RECEPT KONZERV PARADICSOMMAL >>>

Receptek befőzéshez a Mindmegettén >>>

Még több paradicsomos receptet itt találsz >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.