olívaolaj
2 bögre apróra vágott répa
4 bögre apróra vágott hagyma
2 bögre apróra vágott kaliforniai paprika
2 bögre apróra vágott szárzeller
5 gerezd fokhagyma
2 ek oregano
2 ek bazsalikom
1 1/2 bögre paradicsompüré
8 bögre hámozottparadicsom-konzerv
2 bögre víz
só
bors
1. Egy nagyobb serpenyőben közepesen hőmérsékletes felhevítjük az olívaolajat, és hozzáadjuk a sárgárépát. A répákat kb. 10 percig pároljuk, amíg kissé megbarnulnak.
2. Ezután hozzáadjuk a felaprított hagymár, a kaliforniai paprikát, a zellert és a vékonyra szeletelt fokhagymát. Oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal ízesítjük, majd addig pároljuk együtt a zöldségeket, amíg kissé megpuhulnak és megkaramellizálódnak.
3. Hozzáadjuk a pardicsompürét, jól elkeverjük a zöldségekkel, és pár percig főzzük együtt, amíg a szósz kissé megbarnul és illatozni kezd. Ezután hozzáadjuk a konzervparadicsomot, az egészet felforraljuk, majd visszavesszük a hőfokot, és lassú tűzön legalább 1 óráig főzzük.
4. Az elkészült szószt turmixgépben pürésítjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd légmentesen zárható fagyasztótasakokba adagoljuk, és a mélyhűtőbe tesszük.
TIPP: A fagyasztóban 1 hónapig eláll a paradicsomszósz, felhasználás előtt fél bögre vízben kissé felmelegítjük, és már fogyasztható is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.