Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Alapételek

Saláták és húsok mellé is tökéletes! Így készül a friss pita grillrácson

Lepénykenyér grillen
Mindenki imád grillezni, de nem mindenkinek egyértelmű, hogy a grillrácson a húsokon kívül még rengeteg dolgot meg lehet sütni. Zöldséget, természetesen, de gyümölcsöket a desszerthez, sőt, a világ legfinomabb és legegyszerűbb, szuperfriss kenyerét is elkészítheted így!

Hidd el, ilyen lepényekbe tekerni a húst, vagy ezt enni a saláták mellé ezerszer finomabb, mint bármilyen bolti zsemle vagy kenyér, amit egyébként az ételek mellé szervírozál!

A laposkenyérben az a legjobb, hogy a hozzávalókat elég, ha kb. 1 órával a sütés előtt összegyúrod, de ha előre akarsz dolgozni, azt is megteheted, hogy előző nap gyúrod be, és a felhasználás előtti 1-2 óráig a hűtőben pihenteted a tésztát.

Sütögetéskor tépkedj belőle pingponglabda méretű golyókat, a kezeddel akár a levegőben, akár egy vágódeszkán „lapogass” kb. 5-8 mm vastag rusztikus korongokat, dobd a rácsra és 1-2 perc elteltével, amikor az alsó része megpirult, forgasd meg és süsd ugyanúgy a másik oldalát is. Ennyi, a kenyered már kész is, friss is, forró is, finom is, a vendégeid pedig el lesznek ragadtatva!

Hozzávalók (kb. 8 db 10 DKg-s laposkenyérhez):

50 dkg liszt
32,5 dkg víz
2 dkg élesztő
0,4 dkg cukor
1,1 dkg só
0,5 dkg olívaolaj

Elkészítése:

1. Langyosítsd a vizet kb. 35 fokosra. Morzsold bele az élesztőt, és add hozzá a cukrot. Keverd össze és hagyd pihenni 20 percig.

2. Tedd az összes hozzávalót keverőtálba az élesztős vízzel együtt, és gyúrd míg jól össze nem áll, kb. 5-8 percig.

3. Takard le és meleg helyen hagyd pihenni kb. 1 órán át.

4. Gyúrd át a tésztát, és tépkedj belőle golyókat.

5. Formázz a golyókból lapos korongokat, és dobd őket a meleg grillrácsra.

6. Süsd addig, míg hólyagos nem lesz és el nem kezd barnulni itt-ott, 1-3 percig. Ügyelj arra, hogy a grill ne legyen túl forró. Ekkor fordítsd meg egy húscsipesszel, majd süsd meg a másik oldalát is.

7. Kínáld azonnal, vagy langyosra hűtve.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.