Hidd el, ilyen lepényekbe tekerni a húst, vagy ezt enni a saláták mellé ezerszer finomabb, mint bármilyen bolti zsemle vagy kenyér, amit egyébként az ételek mellé szervírozál!
A laposkenyérben az a legjobb, hogy a hozzávalókat elég, ha kb. 1 órával a sütés előtt összegyúrod, de ha előre akarsz dolgozni, azt is megteheted, hogy előző nap gyúrod be, és a felhasználás előtti 1-2 óráig a hűtőben pihenteted a tésztát.
Sütögetéskor tépkedj belőle pingponglabda méretű golyókat, a kezeddel akár a levegőben, akár egy vágódeszkán „lapogass” kb. 5-8 mm vastag rusztikus korongokat, dobd a rácsra és 1-2 perc elteltével, amikor az alsó része megpirult, forgasd meg és süsd ugyanúgy a másik oldalát is. Ennyi, a kenyered már kész is, friss is, forró is, finom is, a vendégeid pedig el lesznek ragadtatva!
50 dkg liszt
32,5 dkg víz
2 dkg élesztő
0,4 dkg cukor
1,1 dkg só
0,5 dkg olívaolaj
1. Langyosítsd a vizet kb. 35 fokosra. Morzsold bele az élesztőt, és add hozzá a cukrot. Keverd össze és hagyd pihenni 20 percig.
2. Tedd az összes hozzávalót keverőtálba az élesztős vízzel együtt, és gyúrd míg jól össze nem áll, kb. 5-8 percig.
3. Takard le és meleg helyen hagyd pihenni kb. 1 órán át.
4. Gyúrd át a tésztát, és tépkedj belőle golyókat.
5. Formázz a golyókból lapos korongokat, és dobd őket a meleg grillrácsra.
6. Süsd addig, míg hólyagos nem lesz és el nem kezd barnulni itt-ott, 1-3 percig. Ügyelj arra, hogy a grill ne legyen túl forró. Ekkor fordítsd meg egy húscsipesszel, majd süsd meg a másik oldalát is.
7. Kínáld azonnal, vagy langyosra hűtve.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.