Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Alapételek

Saláták és húsok mellé is tökéletes! Így készül a friss pita grillrácson

Lepénykenyér grillen
Mindenki imád grillezni, de nem mindenkinek egyértelmű, hogy a grillrácson a húsokon kívül még rengeteg dolgot meg lehet sütni. Zöldséget, természetesen, de gyümölcsöket a desszerthez, sőt, a világ legfinomabb és legegyszerűbb, szuperfriss kenyerét is elkészítheted így!

Hidd el, ilyen lepényekbe tekerni a húst, vagy ezt enni a saláták mellé ezerszer finomabb, mint bármilyen bolti zsemle vagy kenyér, amit egyébként az ételek mellé szervírozál!

A laposkenyérben az a legjobb, hogy a hozzávalókat elég, ha kb. 1 órával a sütés előtt összegyúrod, de ha előre akarsz dolgozni, azt is megteheted, hogy előző nap gyúrod be, és a felhasználás előtti 1-2 óráig a hűtőben pihenteted a tésztát.

Sütögetéskor tépkedj belőle pingponglabda méretű golyókat, a kezeddel akár a levegőben, akár egy vágódeszkán „lapogass” kb. 5-8 mm vastag rusztikus korongokat, dobd a rácsra és 1-2 perc elteltével, amikor az alsó része megpirult, forgasd meg és süsd ugyanúgy a másik oldalát is. Ennyi, a kenyered már kész is, friss is, forró is, finom is, a vendégeid pedig el lesznek ragadtatva!

Hozzávalók (kb. 8 db 10 DKg-s laposkenyérhez):

50 dkg liszt
32,5 dkg víz
2 dkg élesztő
0,4 dkg cukor
1,1 dkg só
0,5 dkg olívaolaj

Elkészítése:

1. Langyosítsd a vizet kb. 35 fokosra. Morzsold bele az élesztőt, és add hozzá a cukrot. Keverd össze és hagyd pihenni 20 percig.

2. Tedd az összes hozzávalót keverőtálba az élesztős vízzel együtt, és gyúrd míg jól össze nem áll, kb. 5-8 percig.

3. Takard le és meleg helyen hagyd pihenni kb. 1 órán át.

4. Gyúrd át a tésztát, és tépkedj belőle golyókat.

5. Formázz a golyókból lapos korongokat, és dobd őket a meleg grillrácsra.

6. Süsd addig, míg hólyagos nem lesz és el nem kezd barnulni itt-ott, 1-3 percig. Ügyelj arra, hogy a grill ne legyen túl forró. Ekkor fordítsd meg egy húscsipesszel, majd süsd meg a másik oldalát is.

7. Kínáld azonnal, vagy langyosra hűtve.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.