A rántott húsnál, ha az tökéltesen van elkészítve, kevés csodálatosabb dolog létezik a világon. Az aranybarna panír alatt megbúvó szaftos húst szinte mindenki imádja, főleg nálunk, magyaroknál örvend komoly népszerűségnek: a klasszikus vasárnapi ebéd a gazdagon megpakolt húslevesből és rántott húsból áll.
De mikor tökéletes az a panír? Természetesen akkor, ha ropog! Ezt leginkább alaposan kiszárított, majd házilag lereszelt klasszikus fehér kenyérből készített zsemlemorzsával érhetjük el, és mint megtudtuk: ha az elhabart egész tojás helyett tojásfehérjével elkevert kukoricakeményítőt használunk.
A ktchn.com-on talált izgalmas recept szerint a következőképpen kell eljárni:
Mivel a tojásfehérje szó szerint a tojás fele, két tojásfehérjét számoljunk egy egész tojás helyett. Az elválasztott fehérjéhez hozzáadunk kb. 1 teáskanál kukoricakeményítőt, és egy villával vagy kézi habverővel addig verjük, amíg a tojásfehérje kisé kihabosodik. Ha ezzel megvagyunk, a szokott módon panírozzuk a húst: először sózzuk-fűszerezzük, majd lisztbe forgatjuk, aztán jöhet a habos-keményítős tojásfehérje, a számunkra tökéletes zsemlemorzsa, majd a forró zsiradékban sütés következik – az egyik oldala szigorúan fedő alatt készüljön –, végül papírtörlőre szedjük, és már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!
És hogy mihez kezdj a megmaradt tojássárgájával? Készíthetsz belőle házi majonézt, brutális carbonara spagettit vagy madártejet!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.