Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Alapételek

Ezt keverte bele a panírba, és olyan ropogós lett a rántott hús, mint még soha!

Rántott hús
El tudjátok képzelni, hogy létezik a nagyi házi zsemlemorzsájával készített rántott húsnál ropogósabb? Hogy van olyan összetevő, amivel lehet fokozni ezt a páratlan élményt? Nehezen? Megértjük. De most mégis mutatunk egy trükköt, amit imádni fogtok!

A rántott húsnál, ha az tökéltesen van elkészítve, kevés csodálatosabb dolog létezik a világon. Az aranybarna panír alatt megbúvó szaftos húst szinte mindenki imádja, főleg nálunk, magyaroknál örvend komoly népszerűségnek: a klasszikus vasárnapi ebéd a gazdagon megpakolt húslevesből és rántott húsból áll.

De mikor tökéletes az a panír? Természetesen akkor, ha ropog! Ezt leginkább alaposan kiszárított, majd házilag lereszelt klasszikus fehér kenyérből készített zsemlemorzsával érhetjük el, és mint megtudtuk: ha az elhabart egész tojás helyett tojásfehérjével elkevert kukoricakeményítőt használunk.

A tökéletes rántott hús kívül ropogós, belül omlós! (Fotó: Shutterstock)
A tökéletes rántott hús kívül ropogós, belül omlós! (Fotó: Shutterstock)

A ktchn.com-on talált izgalmas recept szerint a következőképpen kell eljárni:

Mivel a tojásfehérje szó szerint a tojás fele, két tojásfehérjét számoljunk egy egész tojás helyett. Az elválasztott fehérjéhez hozzáadunk kb. 1 teáskanál kukoricakeményítőt, és egy villával vagy kézi habverővel addig verjük, amíg a tojásfehérje kisé kihabosodik. Ha ezzel megvagyunk, a szokott módon panírozzuk a húst: először sózzuk-fűszerezzük, majd lisztbe forgatjuk, aztán jöhet a habos-keményítős tojásfehérje, a számunkra tökéletes zsemlemorzsa, majd a forró zsiradékban sütés következik – az egyik oldala szigorúan fedő alatt készüljön –, végül papírtörlőre szedjük, és már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat!

És hogy mihez kezdj a megmaradt tojássárgájával? Készíthetsz belőle házi majonézt, brutális carbonara spagettit vagy madártejet!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.