Fogyni csak lassan és fokozatosan érdemes, hiszen a gyors súlyvesztés nem csak fájdalmas, de az így ledobott kilók pillanatok alatt vissza is jöhetnek. Ahhoz, hogy a kevesebb ételbe se haljunk bele, nem csak átgondolt diéta, de némi kreativitás is szükséges.
Ez a sültpaprikás túrókrém a hagyományos körözött könnyített változata, melybe a sültpaprika rengeteg plusz ízt és egy csodás mélypiros színt varázsol. Ehetjük nagyobb mennyiségben is, kenyér helyett pedig fogyasszunk hozzá friss zöldségeket.
Hozzávalók 4 fő részére:
- 25 dkg túró
- 5 dkg juhtúró (szigorú diéta esetén elhagyhatjuk, de egyéb esetben nagyon hasznos, mert rengeteg ízt ad hozzá)
- 2 ek tejföl
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 tk dijoni mustár (működik bármilyen mustárral is)
- 1 csapott tk őrölt kömény
- 1/2 tk szardellapaszta
- 1 tk pirospaprika
- só
Elkészítés:
- Tegyük a paprikát sütőbe, és forrósítsuk fel 220 fokosra. Süssük a paprikát időnként megforgatva addig, míg a héja alaposan meg nem barnul. Ne féljünk, a húsa nem fog megégni. Ha elkészült, vegyük ki, majd tegyük egy tálba és letakarva hagyjuk kihűlni.
- Hámozzuk meg a paprikát, aztán szabaduljunk meg a magjaitól és pürésítsük le.
- Aprítsuk fel a hagymát.
- Tegyük a túrót az összes hozzávalóval együtt egy tálba. Keverjük át alaposan, közben néha kóstoljuk meg. Ha az ízek nincsenek egyensúlyban, nyugodtan ízesítsünk utána.
- Tegyük a krémet 1-2 órára hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.
- Kínáljuk csíkokra vágott zöldségekkel, vagy ha nem diétázol, friss kenyérre, vagy pirítósra kenve is zseniális.
Ajánljuk még: