Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Alapételek

Ínyenc finomság szendvicskrémek helyett: gyors és könnyű sültpaprikás túrókrém

Van egy igazán jó hírünk; itt a tavasz! De tényleg! Akik megfontoltan közelítenek a nyári fürdőruhaszezonhoz, azok már ilyenkor harcba szállnak a felszedett téli karanténkilókkal szemben. Ilyenkor még a szokásosnál is fontosabb, hogy az ételeknek legyen íze, így ezekben a hetekben még jobban oda kell figyelni a fűszerezésre. Itt jön képbe ez a csodásan könnyű sültpaprikás túrókrém.

Fogyni csak lassan és fokozatosan érdemes, hiszen a gyors súlyvesztés nem csak fájdalmas, de az így ledobott kilók pillanatok alatt vissza is jöhetnek. Ahhoz, hogy a kevesebb ételbe se haljunk bele, nem csak átgondolt diéta, de némi kreativitás is szükséges.

Ez a sültpaprikás túrókrém a hagyományos körözött könnyített változata, melybe a sültpaprika rengeteg plusz ízt és egy csodás mélypiros színt varázsol. Ehetjük nagyobb mennyiségben is, kenyér helyett pedig fogyasszunk hozzá friss zöldségeket.

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 25 dkg túró
  • 5 dkg juhtúró (szigorú diéta esetén elhagyhatjuk, de egyéb esetben nagyon hasznos, mert rengeteg ízt ad hozzá)
  • 2 ek tejföl
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 tk dijoni mustár (működik bármilyen mustárral is)
  • 1 csapott tk őrölt kömény
  • 1/2 tk szardellapaszta
  • 1 tk pirospaprika

Elkészítés:

  1. Tegyük a paprikát sütőbe, és forrósítsuk fel 220 fokosra. Süssük a paprikát időnként megforgatva addig, míg a héja alaposan meg nem barnul. Ne féljünk, a húsa nem fog megégni. Ha elkészült, vegyük ki, majd tegyük egy tálba és letakarva hagyjuk kihűlni.
  2. Hámozzuk meg a paprikát, aztán szabaduljunk meg a magjaitól és pürésítsük le.
  3. Aprítsuk fel a hagymát.
  4. Tegyük a túrót az összes hozzávalóval együtt egy tálba. Keverjük át alaposan, közben néha kóstoljuk meg. Ha az ízek nincsenek egyensúlyban, nyugodtan ízesítsünk utána.
  5. Tegyük a krémet 1-2 órára hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.
  6. Kínáljuk csíkokra vágott zöldségekkel, vagy ha nem diétázol, friss kenyérre, vagy pirítósra kenve is zseniális.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.