Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kapros tökfőzelék virslivel
Csupacsokis brownie
Zsemlegombóc
Kijevi csirkemell rizibizivel
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Epres blondie
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadas marha
Dubarry-csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Rakott zöldbab darált hússal
Hagymás rostélyos
Alapételek

Joghurtos felhő torta: ezért a pihe-puha desszertért van most mindenki oda

Joghurtos felhő torta / Fotó: Shutterstock
Habkönnyű, mennyei és egyszerű elkészíteni a joghurtos felhő tortát, amiből egyetlen szelet egészen biztosan nem lesz elég. De mitől ilyen ellenállhatatlan és pihe-puha ez a mennyei desszert?

A joghurtos felhő torta ízének és különleges állagának titka a sütemény nevében is benne van, igen, a joghurt az. Persze ahhoz, hogy a desszert igazán könnyű és puha legyen, a felvert tojásfehérjéknek is nagy szerepük van. Emellett arról se feledkezzünk meg, hogy liszt helyett kukoricakeményítővel készül a torta, ami szintén hozzájárul a légiesen könnyű tésztához. De nézzük, hogyan készül a sütemény!

Ha egy habkönnyű desszertre vágysz, akkor készíts joghurtos felhő tortát / Fotó: Shutterstock
Ha egy habkönnyű desszertre vágysz, akkor készíts joghurtos felhő tortát / Fotó: Shutterstock

Íme a joghurtos felhő torta receptje

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 8 dkg keményítő
  • 1 tk sütőpor
  • 40 dkg joghurt
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Első lépésként sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát, a sütőt pedig bekapcsoljuk, és 170 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját felverjük a cukorral – akkor jó, ha a cukor egészen feloldódik.
  3. Hozzákeverjük a kukoricakeményítőt és a sütőport, majd beleöntjük a joghurtot és ezt is jól elkeverjük.
  4. Ezután felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, a kemény habot pedig óvatosan a tésztába forgatjuk.
  5. A masszát a formába öntjük, és körülbelül 50 percig sütjük, amíg kissé megbarnul a teteje.
  6. Ha elkészült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
  7. Végül kivesszük a tortaformából és porcukorral megszórva tálaljuk. Friss gyümölcsöket is kínálhatunk a desszert mellé.

Borítókép: Shutterstock

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.