Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Alapételek

Joghurtos felhő torta: ezért a pihe-puha desszertért van most mindenki oda

Joghurtos felhő torta / Fotó: Shutterstock
Habkönnyű, mennyei és egyszerű elkészíteni a joghurtos felhő tortát, amiből egyetlen szelet egészen biztosan nem lesz elég. De mitől ilyen ellenállhatatlan és pihe-puha ez a mennyei desszert?

A joghurtos felhő torta ízének és különleges állagának titka a sütemény nevében is benne van, igen, a joghurt az. Persze ahhoz, hogy a desszert igazán könnyű és puha legyen, a felvert tojásfehérjéknek is nagy szerepük van. Emellett arról se feledkezzünk meg, hogy liszt helyett kukoricakeményítővel készül a torta, ami szintén hozzájárul a légiesen könnyű tésztához. De nézzük, hogyan készül a sütemény!

Ha egy habkönnyű desszertre vágysz, akkor készíts joghurtos felhő tortát / Fotó: Shutterstock
Ha egy habkönnyű desszertre vágysz, akkor készíts joghurtos felhő tortát / Fotó: Shutterstock

Íme a joghurtos felhő torta receptje

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 8 dkg keményítő
  • 1 tk sütőpor
  • 40 dkg joghurt
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Első lépésként sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát, a sütőt pedig bekapcsoljuk, és 170 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját felverjük a cukorral – akkor jó, ha a cukor egészen feloldódik.
  3. Hozzákeverjük a kukoricakeményítőt és a sütőport, majd beleöntjük a joghurtot és ezt is jól elkeverjük.
  4. Ezután felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval, a kemény habot pedig óvatosan a tésztába forgatjuk.
  5. A masszát a formába öntjük, és körülbelül 50 percig sütjük, amíg kissé megbarnul a teteje.
  6. Ha elkészült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
  7. Végül kivesszük a tortaformából és porcukorral megszórva tálaljuk. Friss gyümölcsöket is kínálhatunk a desszert mellé.

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.