Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Alapételek

Maradékmentés svéd módra: így készül a pyttipanna

A hétvégi főzésből megmaradt sült hús felhasználásának ez a legtökéletesebb módja. Mutatjuk a receptet!

Nem kell sokáig gondolkodni, mi legyen a hét eleji menü, ha abból indulunk ki, hogy mi maradt a hűtőben a hétvégéről. A sült hús felhasználásának az egyik legjobb módja, ha burgonyával körítve egytálételt készítünk belőle. Ha ezt kolbásszal és tojással is extrázzuk, akkor egy igazán laktató és finom ebédet varázsolhatunk az asztalra. Íme a pyttipanna pontos receptje!

A hétvégi maradék sült húsok tökéletes felhasználási módja a pyttipanna (Fotó: Vidék íze magazin)
A hétvégi maradék sült húsok tökéletes felhasználási módja a pyttipanna (Fotó: Vidék íze magazin)

Így készül a pyttipanna, a svéd serpenyős étel

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb burgonya
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 20 dkg jó minőségű főzőkolbász
  • 10 dkg szárazkolbász
  • 15 dkg sült sertéshús (karaj, comb, lapocka)
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 ág kakukkfű
  • 4 db tojás

Elkészítése:

  1. Héjastól félpuhára főzzük a krumplit. Hagyjuk kihűlni, majd apró, egycentis kockákra vágjuk.
  2. A húsos szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, és egy jó nagy serpenyőben lepirítjuk. Kiszedjük a pörcöket, és a zsírból is szedünk le, ha túl sok lenne (2-3 evőkanálnyi maradjon).
  3. Rárakjuk a krumplit, a szintén egycentis kockákra vágott kétféle kolbászt, azután a sült húst és a felkockázott hagymát, majd együtt elkezdjük pirítani.
  4. Ha szükséges, keverjük, sózzuk, borsozzuk. Ha nagyon pirulna, akkor pici víz is mehet alá, de az a cél, hogy minden alkotóeleme szép barnára süljön.
  5. Beledobjuk a kakukkfüvet is. Ha kész, akkor egy másik serpenyőben tükörtojást sütünk a tojásokból. A tányérokba szedett adagokra csúsztatjuk.

Recept és fotó: Vidék íze magazin

AJánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.