Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Puncstorta  recept
Puncstorta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Alapételek

Maradékmentés svéd módra: így készül a pyttipanna

A hétvégi főzésből megmaradt sült hús felhasználásának ez a legtökéletesebb módja. Mutatjuk a receptet!

Nem kell sokáig gondolkodni, mi legyen a hét eleji menü, ha abból indulunk ki, hogy mi maradt a hűtőben a hétvégéről. A sült hús felhasználásának az egyik legjobb módja, ha burgonyával körítve egytálételt készítünk belőle. Ha ezt kolbásszal és tojással is extrázzuk, akkor egy igazán laktató és finom ebédet varázsolhatunk az asztalra. Íme a pyttipanna pontos receptje!

A hétvégi maradék sült húsok tökéletes felhasználási módja a pyttipanna (Fotó: Vidék íze magazin)
A hétvégi maradék sült húsok tökéletes felhasználási módja a pyttipanna (Fotó: Vidék íze magazin)

Így készül a pyttipanna, a svéd serpenyős étel

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb burgonya
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 20 dkg jó minőségű főzőkolbász
  • 10 dkg szárazkolbász
  • 15 dkg sült sertéshús (karaj, comb, lapocka)
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 ág kakukkfű
  • 4 db tojás

Elkészítése:

  1. Héjastól félpuhára főzzük a krumplit. Hagyjuk kihűlni, majd apró, egycentis kockákra vágjuk.
  2. A húsos szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, és egy jó nagy serpenyőben lepirítjuk. Kiszedjük a pörcöket, és a zsírból is szedünk le, ha túl sok lenne (2-3 evőkanálnyi maradjon).
  3. Rárakjuk a krumplit, a szintén egycentis kockákra vágott kétféle kolbászt, azután a sült húst és a felkockázott hagymát, majd együtt elkezdjük pirítani.
  4. Ha szükséges, keverjük, sózzuk, borsozzuk. Ha nagyon pirulna, akkor pici víz is mehet alá, de az a cél, hogy minden alkotóeleme szép barnára süljön.
  5. Beledobjuk a kakukkfüvet is. Ha kész, akkor egy másik serpenyőben tükörtojást sütünk a tojásokból. A tányérokba szedett adagokra csúsztatjuk.

Recept és fotó: Vidék íze magazin

AJánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.