A hétvégi főzésből megmaradt sült hús felhasználásának ez a legtökéletesebb módja. Mutatjuk a receptet!
Nem kell sokáig gondolkodni, mi legyen a hét eleji menü, ha abból indulunk ki, hogy mi maradt a hűtőben a hétvégéről. A sült hús felhasználásának az egyik legjobb módja, ha burgonyával körítve egytálételt készítünk belőle. Ha ezt kolbásszal és tojással is extrázzuk, akkor egy igazán laktató és finom ebédet varázsolhatunk az asztalra. Íme a pyttipanna pontos receptje!
Így készül a pyttipanna, a svéd serpenyős étel
Hozzávalók:
4 db nagyobb burgonya
15 dkg húsos szalonna
20 dkg jó minőségű főzőkolbász
10 dkg szárazkolbász
15 dkg sült sertéshús (karaj, comb, lapocka)
2 fej vöröshagyma
só
bors
1 ág kakukkfű
4 db tojás
Elkészítése:
Héjastól félpuhára főzzük a krumplit. Hagyjuk kihűlni, majd apró, egycentis kockákra vágjuk.
A húsos szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, és egy jó nagy serpenyőben lepirítjuk. Kiszedjük a pörcöket, és a zsírból is szedünk le, ha túl sok lenne (2-3 evőkanálnyi maradjon).
Rárakjuk a krumplit, a szintén egycentis kockákra vágott kétféle kolbászt, azután a sült húst és a felkockázott hagymát, majd együtt elkezdjük pirítani.
Ha szükséges, keverjük, sózzuk, borsozzuk. Ha nagyon pirulna, akkor pici víz is mehet alá, de az a cél, hogy minden alkotóeleme szép barnára süljön.
Beledobjuk a kakukkfüvet is. Ha kész, akkor egy másik serpenyőben tükörtojást sütünk a tojásokból. A tányérokba szedett adagokra csúsztatjuk.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.