Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Alapételek

Maradékmentés svéd módra: így készül a pyttipanna

A hétvégi főzésből megmaradt sült hús felhasználásának ez a legtökéletesebb módja. Mutatjuk a receptet!

Nem kell sokáig gondolkodni, mi legyen a hét eleji menü, ha abból indulunk ki, hogy mi maradt a hűtőben a hétvégéről. A sült hús felhasználásának az egyik legjobb módja, ha burgonyával körítve egytálételt készítünk belőle. Ha ezt kolbásszal és tojással is extrázzuk, akkor egy igazán laktató és finom ebédet varázsolhatunk az asztalra. Íme a pyttipanna pontos receptje!

A hétvégi maradék sült húsok tökéletes felhasználási módja a pyttipanna (Fotó: Vidék íze magazin)
A hétvégi maradék sült húsok tökéletes felhasználási módja a pyttipanna (Fotó: Vidék íze magazin)

Így készül a pyttipanna, a svéd serpenyős étel

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb burgonya
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 20 dkg jó minőségű főzőkolbász
  • 10 dkg szárazkolbász
  • 15 dkg sült sertéshús (karaj, comb, lapocka)
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 ág kakukkfű
  • 4 db tojás

Elkészítése:

  1. Héjastól félpuhára főzzük a krumplit. Hagyjuk kihűlni, majd apró, egycentis kockákra vágjuk.
  2. A húsos szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, és egy jó nagy serpenyőben lepirítjuk. Kiszedjük a pörcöket, és a zsírból is szedünk le, ha túl sok lenne (2-3 evőkanálnyi maradjon).
  3. Rárakjuk a krumplit, a szintén egycentis kockákra vágott kétféle kolbászt, azután a sült húst és a felkockázott hagymát, majd együtt elkezdjük pirítani.
  4. Ha szükséges, keverjük, sózzuk, borsozzuk. Ha nagyon pirulna, akkor pici víz is mehet alá, de az a cél, hogy minden alkotóeleme szép barnára süljön.
  5. Beledobjuk a kakukkfüvet is. Ha kész, akkor egy másik serpenyőben tükörtojást sütünk a tojásokból. A tányérokba szedett adagokra csúsztatjuk.

Recept és fotó: Vidék íze magazin

AJánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.