Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A Márton-nap nem telhet el libalakoma nélkül, hiszen, ahogyan a mondás tartja: „Aki Márton-napon libát nem eszik, egész évben éhezik.” És, hogy milyen étel készüljön erre a különleges alkalomra? Például egy mennyeien finom, gyömbéres libaleves.

A gyömbéres libaleves remek választás Márton-napra, ezzel az ünnepi fogással a családot és a barátaidat egyaránt lenyűgözheted. A puha libahús jellegzetes, finom íze és a gyömbér friss, enyhén csípős aromája tökéletesen kiegészítik egymást. És ha már lúd, akkor akár lúdgége tésztát is főzhetsz, ami nagyon jól illik a Vidék íze magazin kiváló levese mellé. A főtt libahúshoz pedig kínálhatsz tormát vagy valamilyen gyümölcsös mártást

Gyömbéres libaleves
Készítsünk egy különleges libalevest Márton-napra
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Íme a Vidék íze magazin kiváló receptje, a gyömbéres libaleveshez!

Előkészítés: 25 perc 

Főzés: 3 óra 

1 adag: 230 kcal 

Hozzávalók: 

  • 1,5-2 kg vegyes libaaprólék (farhát, mellcsont, belsőségek, szárnytő, nyak vegyesen) 
  • 3 sárgarépa 
  • 2 fehérrépa 
  • 1 kisebb zeller vagy 1 csokor zeller zöldje 
  • 2 babérlevél 
  • 2 szegfűbors
  • 1 közepes vöröshagyma 
  • 1 pici kelkáposzta 
  • 5 cm gyömbér 

Elkészítés:

  1. Megmossuk a húst, alaposan megtisztítjuk, és hideg vízben elkezdjük főzni egy fazékban. Ha már forr, alacsonyra állítjuk alatta a hőfokot, éppen csak gyöngyözzön a lé. A képződő habot folyamatosan leszedjük. 
  2. Ha már egyáltalán nem habzik, akkor belerakjuk a meghámozott, egészben hagyott vagy félbevágott répát, petrezselyemgyökeret, a szintén meghámozott, nagyobb darabokra vágott zellert, sózzuk, beledobjuk a babért és a szegfűborsot. 
  3. Hozzáadjuk a külső leveleitől megfosztott, de egyben hagyott vöröshagymát, a kis kelt és a lesúrolt, félcentis szeletekre vágott gyömbért is. Nagyon lassan készre főzzük. 
  4. Ha elkészült, a zöldségeket és a főtt húst kiszedjük, a levét átszűrjük, melegen tálaljuk. 
     

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.