Kínai szezámmagos csirke
Csupacsokis brownie
Klasszikus grízgaluska leves
Farsangi szalagos fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dubarry-csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék
Zsemlegombóc
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Körömpörkölt csülökkel
Babgulyás
Mézes-mustáros csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Alapételek

Gyömbéres libaleves: egy fejedelmi fogás Márton-napra

A Márton-nap nem telhet el libalakoma nélkül, hiszen, ahogyan a mondás tartja: „Aki Márton-napon libát nem eszik, egész évben éhezik.” És, hogy milyen étel készüljön erre a különleges alkalomra? Például egy mennyeien finom, gyömbéres libaleves.

A gyömbéres libaleves remek választás Márton-napra, ezzel az ünnepi fogással a családot és a barátaidat egyaránt lenyűgözheted. A puha libahús jellegzetes, finom íze és a gyömbér friss, enyhén csípős aromája tökéletesen kiegészítik egymást. És ha már lúd, akkor akár lúdgége tésztát is főzhetsz, ami nagyon jól illik a Vidék íze magazin kiváló levese mellé. A főtt libahúshoz pedig kínálhatsz tormát vagy valamilyen gyümölcsös mártást

Gyömbéres libaleves
Készítsünk egy különleges libalevest Márton-napra
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Íme a Vidék íze magazin kiváló receptje, a gyömbéres libaleveshez!

Előkészítés: 25 perc 

Főzés: 3 óra 

1 adag: 230 kcal 

Hozzávalók: 

  • 1,5-2 kg vegyes libaaprólék (farhát, mellcsont, belsőségek, szárnytő, nyak vegyesen) 
  • 3 sárgarépa 
  • 2 fehérrépa 
  • 1 kisebb zeller vagy 1 csokor zeller zöldje 
  • 2 babérlevél 
  • 2 szegfűbors
  • 1 közepes vöröshagyma 
  • 1 pici kelkáposzta 
  • 5 cm gyömbér 

Elkészítés:

  1. Megmossuk a húst, alaposan megtisztítjuk, és hideg vízben elkezdjük főzni egy fazékban. Ha már forr, alacsonyra állítjuk alatta a hőfokot, éppen csak gyöngyözzön a lé. A képződő habot folyamatosan leszedjük. 
  2. Ha már egyáltalán nem habzik, akkor belerakjuk a meghámozott, egészben hagyott vagy félbevágott répát, petrezselyemgyökeret, a szintén meghámozott, nagyobb darabokra vágott zellert, sózzuk, beledobjuk a babért és a szegfűborsot. 
  3. Hozzáadjuk a külső leveleitől megfosztott, de egyben hagyott vöröshagymát, a kis kelt és a lesúrolt, félcentis szeletekre vágott gyömbért is. Nagyon lassan készre főzzük. 
  4. Ha elkészült, a zöldségeket és a főtt húst kiszedjük, a levét átszűrjük, melegen tálaljuk. 
     

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.