Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Alapételek

Gyömbéres libaleves: egy fejedelmi fogás Márton-napra

A Márton-nap nem telhet el libalakoma nélkül, hiszen, ahogyan a mondás tartja: „Aki Márton-napon libát nem eszik, egész évben éhezik.” És, hogy milyen étel készüljön erre a különleges alkalomra? Például egy mennyeien finom, gyömbéres libaleves.

A gyömbéres libaleves remek választás Márton-napra, ezzel az ünnepi fogással a családot és a barátaidat egyaránt lenyűgözheted. A puha libahús jellegzetes, finom íze és a gyömbér friss, enyhén csípős aromája tökéletesen kiegészítik egymást. És ha már lúd, akkor akár lúdgége tésztát is főzhetsz, ami nagyon jól illik a Vidék íze magazin kiváló levese mellé. A főtt libahúshoz pedig kínálhatsz tormát vagy valamilyen gyümölcsös mártást

Gyömbéres libaleves
Készítsünk egy különleges libalevest Márton-napra
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Íme a Vidék íze magazin kiváló receptje, a gyömbéres libaleveshez!

Előkészítés: 25 perc 

Főzés: 3 óra 

1 adag: 230 kcal 

Hozzávalók: 

  • 1,5-2 kg vegyes libaaprólék (farhát, mellcsont, belsőségek, szárnytő, nyak vegyesen) 
  • 3 sárgarépa 
  • 2 fehérrépa 
  • 1 kisebb zeller vagy 1 csokor zeller zöldje 
  • 2 babérlevél 
  • 2 szegfűbors
  • 1 közepes vöröshagyma 
  • 1 pici kelkáposzta 
  • 5 cm gyömbér 

Elkészítés:

  1. Megmossuk a húst, alaposan megtisztítjuk, és hideg vízben elkezdjük főzni egy fazékban. Ha már forr, alacsonyra állítjuk alatta a hőfokot, éppen csak gyöngyözzön a lé. A képződő habot folyamatosan leszedjük. 
  2. Ha már egyáltalán nem habzik, akkor belerakjuk a meghámozott, egészben hagyott vagy félbevágott répát, petrezselyemgyökeret, a szintén meghámozott, nagyobb darabokra vágott zellert, sózzuk, beledobjuk a babért és a szegfűborsot. 
  3. Hozzáadjuk a külső leveleitől megfosztott, de egyben hagyott vöröshagymát, a kis kelt és a lesúrolt, félcentis szeletekre vágott gyömbért is. Nagyon lassan készre főzzük. 
  4. Ha elkészült, a zöldségeket és a főtt húst kiszedjük, a levét átszűrjük, melegen tálaljuk. 
     

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.