Egyik kedvenc, egészséges munkahelyi ebédem pont ezért a csodásan finom a kuszkuszsaláta, mely annyira laktató, hogy simán kibírom vele vacsoráig. Ez a saláta Buddhatál-szerűen teljes étel, melyben a kuszkusz adja az elegendő mennyiségű szénhidrátot, a sajt és a csicseriborsó biztosítja a megfelelő fehérjebevitelt, a vitamint és rostokat pedig a zöldségek garantálják. Egy saláta gerincét azonban minden esetben a jól elkészített öntet adja, hiszen ennek ízén áll vagy bukik a valódi élmény, így ne bolti változatot használjunk és ügyeljünk arra, hogy olajunk és ecetünk igazán jó minőségű legyen!
Kuszkuszt készíteni rettentő gyors és egyszerű, a boltban kapható instant kuszkusz ugyanis 7-8 perc alatt kész van. Ha nincs mérlegünk, akkor sem kell kétségbeesni, a kuszkusz esetében ugyanis 1:1 arányban adjuk a száraz tésztához a folyadékot. Az 1:1 arány itt nem súlyban, hanem űrmértékben értendő, azaz 1 bögre száraz kuszkuszhoz 1 bögre forró folyadékot tegyünk.
250 ml (1 bögre) forró víz vagy alaplé
150 g (1 bögre) kuszkusz
só
2 ek extraszűz olívaolaj
Forraljuk fel a vizet. Tegyünk bele annyi sót, hogy kellemesen sós legyen. Tegyük a száraz kuszkuszt egy edénybe, és öntsük rá a forró, lobogó vizet. Keverjük gyorsan át és takarjuk le. Hagyjuk pihenni 7 percig. Vegyük le az edény tetejét. Villával lazítsuk fel a kuszkuszt. Adjuk hozzá az olajat, keverjük el, és már tálalhatjuk is.
1 db nagy vagy 2 db kisebb érett paradicsom (apróra felkockázva)
1/2 db kígyóuborka meghámozva (apróra felkockázva)
1 db kisebb kalifornia paprika (apróra felkockázva)
1/2 konzerv csicseriborsó (lecsöpögtetve és átöblítve)
1/2 fej lila hagyma (felkockázva)
25 g fetasajt (elmorzsolva)
1 nagy marék kalamata olajbogyó
1 nagy csokor petrezselyem (apróra vágva)
5-6 mentalevél (apróra vágva, de elhagyható!)
3-4 ek extraszűz olívaolaj
2 ek citromlé vagy vörsborecet
só
bors
Tegyük az összes hozzávalót a feta kivételével egy salátás tálba. Keverjük össze és öntsük rá az öntetet, majd az egészet keverjük alaposan össze. Kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsünk utána. Morzsoljuk a saláta tetejére a fetasajtot és tálaljuk azonnal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.