Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csupacsokis brownie
Körömpörkölt csülökkel
Zsemlegombóc
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Finomfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Rakott zöldbab darált hússal
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Vadas marha
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tárkonyos csirkeraguleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Ilyenkor, a tavaszi szünet idején különösen jól jönnek azok az ételötletek, amelyeket könnyű elkészíteni, mégis van bennünk egy kis csavar, hogy ne mindig ugyanaz és ugyanúgy kerüljön az asztalra. Ilyen például a krumplinudli is, amit a gyerekek is szívesen megesznek, és mivel itt a medvehagyma szezonja, hát miért ne ízesíthetnénk ezzel a fokhagymás, enyhén csípős ízű növénnyel ezt a nagyszerű fogást?

Jó tudni, hogy ez az étel remekül bírja a mélyhűtést, ezért érdemes dupla adagot készíteni a Vidék íze magazin medvehagymás krumplinudlijából, és egy részét még nyersen lefagyasztani. Ha enni akarunk belőle, csak elővesszük, és sós vízben kifőzzük, nem kell, hogy előtte felengedjen. És még egy hasznos tanács: amennyiben a fagyasztás mellett döntünk, akkor érdemes kisebb méretű nudlikat készíteni.

Remek választás a tavaszi szünetre medvehagymás krumplinudlit készíteni / Fotó: Vidék íze magazin
Remek választás a tavaszi szünetre medvehagymás krumplinudlit készíteni / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin receptje a medvehagymás krumplinudlihoz

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 1 nagyobb csokor medvehagyma
  • 1 tojás
  • 1,5 evőkanál zsír
  • kb. 20 dkg liszt

Elkészítés:

  1. Megpucoljuk a krumplit, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Azonnal áttörjük, és kiterítjük egy deszkán, hogy hűljön.
  2. Miután kihűlt, dolgozzuk hozzá a tojást, egy evőkanál zsiradékot, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jól kezelhető, rugalmas tésztánk legyen.
  3. A medvehagymát felcsíkozzuk, beledolgozzuk a tésztába. Enyhén lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk, centi vastag csíkokra felvágjuk.
  4. A csíkokat a deszkán kicsit átpörgetjük a tenyerünk alatt, majd háromcentis darabokra vágjuk.
  5. Sós, forró vízben kifőzzük (ha már feljött a víz tetejére, még 3-4 percig főzzük). Leszűrjük a nudlit, és még forrón összekeverjük a maradék zsírral, hogy ne tapadjon össze.
  6. Akár így is fogyaszthatjuk, esetleg egy kis reszelt sajttal meghintve. Ünnepeken pompás köret lehet valamilyen pecsenye mellé, hétköznap pedig juhtúróval összesütve gyors és finom vacsora.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.