Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus grízgaluska leves
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Vadas marha
Mákos guba
Tojásos nokedli fejes salátával
Zsemlegombóc
Mézes-mustáros csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Csupacsokis brownie
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dödölle - az eredeti recept
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen
Finomfőzelék
Alapételek

Kapós nyári kaja a javából: sajtos-kukoricás sült cukkini nem csak ebédre

Sajtos-kukoricás sült cukkini /Fotó: Mindmegette
A nyári időszakban étkezéseink során a friss, könnyű és ízletes fogásokat igyekszünk előnybe helyezni. Az ilyen ételek egyik közkedvelt alapanyaga a cukkini, ami sajttal és kukoricával párosítva egy igazi nyári egytálétel, amit akár köretként is használhatunk, ha valami húst is ennénk hozzá.

A sajtos rakottasokkal szinte minden esetben nyert ügyünk van, hiszen nehéz elrontani, ráadásul hamar elkészül. Ha tényleg valami könnyű, húsmentes kajára vágysz, akkor ez a sajtos-kukoricás sült cukkini biztos, hogy a kedvenced lesz. Természetesen köretként is jól működik, nyugodtan kiegészítheted bármilyen feltéttel, ám ha most inkább kímélnéd a gyomrod, akkor készítsd el úgy, ahogyan mit tettük az alábbi videóban. Igazi nyári fogás akár hétköznapokra is.

Sajtos-kukoricás sült cukkini, ami egy szuszra fog eltűnni a tányérodról /Fotó: Mindmegette
Sajtos-kukoricás sült cukkini, ami egy szuszra fog eltűnni a tányérodról /Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 db nagyobb cukkini
  • 2-4 szál újhagyma (mérettől függően)
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. kakukkfű
  • 15 dkg konzerv-csemegekukorica
  • 15 dkg mozzarella sajt
  • 10 dkg parmezán sajt

A SAJTOS-KUKORICÁS CUKKINI PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD:

Elkészítés:

  1. A cukkinit megmossuk, 5-7 milliméteres szeletekre karikázzunk, az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát egy fokhagymanyomó segítségével átnyomjuk, a parmezánt lereszeljük, a mozzarellát felkarikázzuk.
  2. Egy serpenyőben, egy kevés olívaolajon közepes fokozaton megpirítjuk a cukkinikarikák mindkét oldalát. Sót ne adjunk hozzá, mert levet enged, és főni, párolódni kezd. Ügyeljünk arra is, hogy annyi cukkinikarikát tegyünk a serpenyőbe, amennyi pont belefér, ezzel is elősegítve a pirítást. Ha többet helyezünk bele, akkor is párolódni fog a cukkini. Több részletben pirítsuk meg az összes szeletet, ha elkészült tegyük félre.
  3. Kevés olívaolajon alacsonyabb hőmérsékleten megfonnyasztjuk az újhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ha kissé összeesett, hozzáadjuk a sült cukkinit, és 1-2 percen belül a fokhagymát is. Fűszerezzük kakukkfűvel, és újra megsózzuk. Pár perc elteltével levesszük a serpenyőt tűzről, és a cukkinit egyenletesen eloszlatva leterítjük egy tepsibe.
  4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A cukkinihez adjuk a lecsepegtetett kukoricát, lefedjük a mozzarellával, megszórjuk a parmezánnal, majd a sütőbe tesszük, és nagyjából 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
  5. Ha elkészült, már tálalhatjuk is. Kiváló köret sültek mellé, de önálló, könnyű fogásként is megállja a helyét.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.