Sok minden kerülhet az uzsonnásdobozba, ám a leggyakrabban mégis szendvicset csomagolnak a szülők a gyerekeknek. Egy idő után azonban a változatos szendvicskrémek és feltétek ellenére unalmassá válhatnak a szendók, és ilyenekor remek választás lehet, ha elhagyjuk a bolti zsemléket és kifliket, és magunk sütjük a pékárut! A vizes zsemle vagy a nosztalgiakifli helyett új szintre emelheted a szendvicseket, ha elkészíted a molnárkát és ezt a már-már kalácsszerű, finom, puha kelt tésztás péksüteményt használod szendvicsalapként!
A molnárka eredete rejtélyes, az sem közismert, hogy honnan és miért kapta ezt a nevet, ám az nem kérdéses, hogy mennyeien finom péksütemény. A tésztája édesebb, mint egy sima zsemlének, de nem túlzóan, így tökéletes szendvicsalap, amibe nyugodtan kerülhet bármilyen szendvicskrém, feltétként pedig szalámi, sonka, sajt és persze karikára vágott uborka és paradicsom is. A molnárka akkor lesz tökéletes, ha rászánjuk az időt a dagasztásra, majd hagyjuk türelmesen pihenni és megkelni, ugyanis így alakul ki az a bélzet, az a puha és foszlós belső, amibe öröm lesz beleharapni!
Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette sütimestere a Sütisuliban lépésről lépésre bemutatja, hogyan is készül a molnárka, mitől lesz tökéletes a kelt tészta, és a videó végén azt is elárulja, hogyan készül a molnárka jellemző, tüskés mintázata!
Hozzávalók:
A tetejére:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.