Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Alapételek

Felejtsd el, amit a fasírtos zsemléről gondoltál - itt van Széll Tamás csillagos ötös receptje!

Régen, rántott hússal vagy fasírttal megpakolt zsömle nélkül elképzelhetetlen volt egy hosszabb kirándulás: több volt az egyszerű felvágottas szendvicsnél, már-már egy főéltellel ért fel az elfogyasztása - különösen, ha pirosarannyal is megspékeltük. Mutatjuk, hogyan készíti ezt az útravalót Széll Tamás, aki természetsen ezúttal is egy izgalmas csavart vitt a retro élménybe.

Ha egy klasszikus magyaros fogást tökéletesítenénk vagy gondolnánk újra, lehetőleg úgy, hogy az étel ne veszítse el eredeti karakterét, akkor érdemes Széll Tamás tippjei között keresgélni. A Michelin-csillagos éttermet vezető, európai Bocuse d'Or győztes séf mestere annak, hogyan adja át az évek alatt felhamozott tudását a gasztronómiáért rajongó, főzni valamelyest tudó lelkes amatőröknek. A Duna TV-n évek óta nagy sikerre futó Főmenü című műsorban mindig egy-egy meghatározott tematikát járnak körül műsorbéli partnerével, Böröcz Zsófiával. Ezúttal az őszi szezon kedvenc szabadidős tevékenysége  kirándulás, és az erre készített útravaló voltak porondon. Tamás gyerekkori kedvencét, a retro fasírtos zsömlét készítette el, aminek, a nevén kívül természetesen nem sok köze van az utasellátós változathoz, de csak, mert ezerszer finomabb! 

Fasírtos zsemle, házi paprikakrémmel (Fotó: Főmeü / Duna TV / MTVA)

 

Hozzávalók a retró fasírtos zsömléhez, házi paprikakrémmel:

  • 4 db ssászárzsemle
  • 2 ek. kézmeleg vaj
  • 2-3 db 6-8 cm-es csemegeuborka
  • 4 db főtt tojás

Egészben sült fasírthoz:

  • 70 dkg sertéslapocka, csíkozva
  • 30 dkg sertéscsászár, bőr nélkül, csíkozva
  • 3 db zsemle félbevágva, pirítva, tejebe puhára áztatva
  • 4 dl tej
  • 2 db tojás 
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 1 mk. őrölt kömény
  • 2 csipet kömény
  • 6 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 2 fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 1/2 dl kacsazsír
  • 1-2 marék zsemlemorzsa
  • 18 g só
  • frissen őrölt bors, ízlés szerint

Házi paprikakrém:

  • 8 db kápia paprika
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 mk csípős fűszerpaprika 
  • 1/2 dl napraforgó olaj
  • 1/2 dl víz
  • 1 ek keményítő
  • 2 ek 10%-os ecet
  • só ízlés, szerint

Az elkészítésről szóló videót a lenti Facebook-posztra kattintva nézheted meg:

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.