Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Alapételek

Felejtsd el, amit a fasírtos zsemléről gondoltál - itt van Széll Tamás csillagos ötös receptje!

Régen, rántott hússal vagy fasírttal megpakolt zsömle nélkül elképzelhetetlen volt egy hosszabb kirándulás: több volt az egyszerű felvágottas szendvicsnél, már-már egy főéltellel ért fel az elfogyasztása - különösen, ha pirosarannyal is megspékeltük. Mutatjuk, hogyan készíti ezt az útravalót Széll Tamás, aki természetsen ezúttal is egy izgalmas csavart vitt a retro élménybe.

Ha egy klasszikus magyaros fogást tökéletesítenénk vagy gondolnánk újra, lehetőleg úgy, hogy az étel ne veszítse el eredeti karakterét, akkor érdemes Széll Tamás tippjei között keresgélni. A Michelin-csillagos éttermet vezető, európai Bocuse d'Or győztes séf mestere annak, hogyan adja át az évek alatt felhamozott tudását a gasztronómiáért rajongó, főzni valamelyest tudó lelkes amatőröknek. A Duna TV-n évek óta nagy sikerre futó Főmenü című műsorban mindig egy-egy meghatározott tematikát járnak körül műsorbéli partnerével, Böröcz Zsófiával. Ezúttal az őszi szezon kedvenc szabadidős tevékenysége  kirándulás, és az erre készített útravaló voltak porondon. Tamás gyerekkori kedvencét, a retro fasírtos zsömlét készítette el, aminek, a nevén kívül természetesen nem sok köze van az utasellátós változathoz, de csak, mert ezerszer finomabb! 

Fasírtos zsemle, házi paprikakrémmel (Fotó: Főmeü / Duna TV / MTVA)

 

Hozzávalók a retró fasírtos zsömléhez, házi paprikakrémmel:

  • 4 db ssászárzsemle
  • 2 ek. kézmeleg vaj
  • 2-3 db 6-8 cm-es csemegeuborka
  • 4 db főtt tojás

Egészben sült fasírthoz:

  • 70 dkg sertéslapocka, csíkozva
  • 30 dkg sertéscsászár, bőr nélkül, csíkozva
  • 3 db zsemle félbevágva, pirítva, tejebe puhára áztatva
  • 4 dl tej
  • 2 db tojás 
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 1 mk. őrölt kömény
  • 2 csipet kömény
  • 6 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 2 fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 1/2 dl kacsazsír
  • 1-2 marék zsemlemorzsa
  • 18 g só
  • frissen őrölt bors, ízlés szerint

Házi paprikakrém:

  • 8 db kápia paprika
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 mk csípős fűszerpaprika 
  • 1/2 dl napraforgó olaj
  • 1/2 dl víz
  • 1 ek keményítő
  • 2 ek 10%-os ecet
  • só ízlés, szerint

Az elkészítésről szóló videót a lenti Facebook-posztra kattintva nézheted meg:

 

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.