Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Alapételek

Ropogós csirkeszárny kapros kovászosuborka-relishsel – egyszerű, frissítő vacsora kánikulában

A forróságban nincs kedved sütni-főzni? Ezért a receptért érdemes bekapcsolni a sütőt: a csirkeszárny gyorsan elkészül, a hűsítő relish pedig jól fog esni a melegben.

Hogy mi a relish? Lényegében egy főzött, savanyított, és/vagy aprított zöldség, gyümölcs, amely eredetileg Indiából származik. Akárcsak egy mártást, a relisht is inkább ízesítésre használják. A relish főleg a brit konyhában lett népszerű: előszeretettel adják húsokhoz, teszik burgerekbe, de mártogatósként is gyakran kínálják. A relishek közé sorolják például az ajvárt, az arab tzatzikit, sőt a savanyított paradicsomot is.

Most egy kovászos uborkából készült relish receptet hoztunk, ami csirkeszárnnyal mennyei!

Ropogós csirkeszárny kapros kovászosuborka-relishsel  / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Ropogós csirkeszárny kapros kovászosuborka-relishsel / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 40 dkg kovászos uborka
  • 1 nagy csokor kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cikk citrom leve
  • 2,5 dl görög joghurt
  • zsiradék
  • bors

Elkészítése:

  1. Sóval és borssal meghintjük a csirkeszárnyakat.
  2. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, olvasztott zsiradékkal lekenjük. Rásorakoztatjuk a beízesített szárnyakat. 180 fokos sütőben körülbelül háromnegyed óra alatt megsütjük (nem kell letakarni).
  3. Közben a kovászos uborkát nagyon apró kockákra vágjuk. Hozzákeverjük az áttört fokhagymát, kicsit kinyomkodjuk. Végül hozzákeverjük az összevágott kaprot és a joghurtot, majd kis citromlével ízesítjük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.