Dubarry-csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus stíriai metélt
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
Zsemlegombóc
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Babgulyás
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus grízgaluska leves
Dödölle - az eredeti recept
Vadas marha
Tojásos nokedli fejes salátával
Mákos guba
Alapételek

Ropogós csirkeszárny kapros kovászosuborka-relishsel – egyszerű, frissítő vacsora kánikulában

A forróságban nincs kedved sütni-főzni? Ezért a receptért érdemes bekapcsolni a sütőt: a csirkeszárny gyorsan elkészül, a hűsítő relish pedig jól fog esni a melegben.

Hogy mi a relish? Lényegében egy főzött, savanyított, és/vagy aprított zöldség, gyümölcs, amely eredetileg Indiából származik. Akárcsak egy mártást, a relisht is inkább ízesítésre használják. A relish főleg a brit konyhában lett népszerű: előszeretettel adják húsokhoz, teszik burgerekbe, de mártogatósként is gyakran kínálják. A relishek közé sorolják például az ajvárt, az arab tzatzikit, sőt a savanyított paradicsomot is.

Most egy kovászos uborkából készült relish receptet hoztunk, ami csirkeszárnnyal mennyei!

Ropogós csirkeszárny kapros kovászosuborka-relishsel  / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Ropogós csirkeszárny kapros kovászosuborka-relishsel / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 40 dkg kovászos uborka
  • 1 nagy csokor kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cikk citrom leve
  • 2,5 dl görög joghurt
  • zsiradék
  • bors

Elkészítése:

  1. Sóval és borssal meghintjük a csirkeszárnyakat.
  2. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, olvasztott zsiradékkal lekenjük. Rásorakoztatjuk a beízesített szárnyakat. 180 fokos sütőben körülbelül háromnegyed óra alatt megsütjük (nem kell letakarni).
  3. Közben a kovászos uborkát nagyon apró kockákra vágjuk. Hozzákeverjük az áttört fokhagymát, kicsit kinyomkodjuk. Végül hozzákeverjük az összevágott kaprot és a joghurtot, majd kis citromlével ízesítjük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.