Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Alapételek

Ropogós csirkeszárny kapros kovászosuborka-relishsel – egyszerű, frissítő vacsora kánikulában

A forróságban nincs kedved sütni-főzni? Ezért a receptért érdemes bekapcsolni a sütőt: a csirkeszárny gyorsan elkészül, a hűsítő relish pedig jól fog esni a melegben.

Hogy mi a relish? Lényegében egy főzött, savanyított, és/vagy aprított zöldség, gyümölcs, amely eredetileg Indiából származik. Akárcsak egy mártást, a relisht is inkább ízesítésre használják. A relish főleg a brit konyhában lett népszerű: előszeretettel adják húsokhoz, teszik burgerekbe, de mártogatósként is gyakran kínálják. A relishek közé sorolják például az ajvárt, az arab tzatzikit, sőt a savanyított paradicsomot is.

Most egy kovászos uborkából készült relish receptet hoztunk, ami csirkeszárnnyal mennyei!

Ropogós csirkeszárny kapros kovászosuborka-relishsel  / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Ropogós csirkeszárny kapros kovászosuborka-relishsel / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 40 dkg kovászos uborka
  • 1 nagy csokor kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cikk citrom leve
  • 2,5 dl görög joghurt
  • zsiradék
  • bors

Elkészítése:

  1. Sóval és borssal meghintjük a csirkeszárnyakat.
  2. Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, olvasztott zsiradékkal lekenjük. Rásorakoztatjuk a beízesített szárnyakat. 180 fokos sütőben körülbelül háromnegyed óra alatt megsütjük (nem kell letakarni).
  3. Közben a kovászos uborkát nagyon apró kockákra vágjuk. Hozzákeverjük az áttört fokhagymát, kicsit kinyomkodjuk. Végül hozzákeverjük az összevágott kaprot és a joghurtot, majd kis citromlével ízesítjük.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.