Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.
pizzatészta
paradicsompüré
rikotta
parmezánsajt
spenót
fokhagyma
jégsaláta
körte
friss petrezselyem
vörösborecet
méz
liszt
olíva olaj
só
bors
2 db keverőtál
serpenyő
tepsi / hőálló tál
sütő
1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra.
Mosd és szárítsd meg a zöldségeket. A pizzatésztát vágd két egyenlő részre. Aprítsd fel a fokhagymát és petrezselyem leveleit. Durván vágd fel a jégsalátát. Csíkozd fel a körtét és locsold meg a vörösborecet negyedével.
2. Spenót
Egy serpenyőben hevíts fel egy kis olíva olajat, majd pirítsd meg benne a fokhagyma felét. Add hozzá a spenótot és kevergetve fonnyaszd össze. Kb. 2-3 perc. Ha kész, tedd a spenótot egy szűrőbe, és egy fakanál segítségével nyomkodd ki belőle a vizet, majd tedd át egy közepes keverőtálba.
3. Töltelék
Add a spenóthoz a rikottát és a parmezánt. Jól keverd össze. Sózd és borsozd.
4. Calzone
A liszt felével hints meg egy vágódeszkát. Nyújtsd ki a pizzatésztát. Ha nincs sodrófád, akkor a kezeddel is ki tudod vékonyabbra nyújtani. Oszd ketté a tölteléket, és rakd a pizzatészták közepére. Hajtsd a tészta egyik felét a másikra, és a széleit jól lapogasd le, majd csavarva hajtsd is rá, hogy a töltelék ne folyjon ki. A megmaradt liszttel szórd be a tepsit, tedd rá a calzonékat, és süsd 10-12 percig, vagy addig, amíg aranybarnára nem pirul.
5. Paradicsomszósz
Amíg sülnek a calzonék, abban a serpenyőben, amit a spenótok elkészítéséhez használtál hevíts fel egy kis olíva olajat. Ha elég forró, pirítsd meg benne a maradék fokhagymát. Add hozzá a paradicsompürét és a petrezselym felét. Sózd és borsozd. Gyakran kevergesd, amíg jól átmelegszik, kb. 3-4 perc. Ha kész, húzd le a tűzről, és öntsd át egy kis tálba, amiben tálalhatod is.
6. Saláta
Egy kisebb keverőtálban keverd össze a mézet és a maradék vörösborecetet. Sózd és borsozd. Egy nagyobb tálban keverd össze a jégsalátát, a petrezselyem másik felét és a körtét. Közvetlen tálalás előtt locsold meg a mézes dresszinggel. Sózd és borsozd.
7. Tálalás
Tálald a calzonét a paradicsomszósszal és a salátával.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.