Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus stíriai metélt
Tárkonyos csirkeraguleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen
Farsangi szalagos fánk
Vadas marha
Csupacsokis brownie
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dödölle - az eredeti recept
Babgulyás
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Epres blondie
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kuglóf
Tojásos nokedli fejes salátával
Zsemlegombóc
Hagymás rostélyos
Alapételek

A vacsora, ami biztosan elfogy: töltött pizza lépésről lépésre

spenótos ricottás túrós calzone
Villámgyorsan kész, egészséges és laktató vacsora, a váratlan vendégeket is meglepheted vele, de ha a gyerekek nem szeretik a spenótot, ezzel biztosan sikerül őket jobb belátásra bírni! Következzen egy 40 perces recept, spenótos-ricottás töltött pizza, lépésről lépésre!
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

Spenótos - ricottás calzone
A hozzávalók:

pizzatészta
paradicsompüré
rikotta
parmezánsajt
spenót
fokhagyma
jégsaláta
körte
friss petrezselyem
vörösborecet
méz
liszt
olíva olaj

bors

Amire még szükséged lesz:

2 db keverőtál
serpenyő
tepsi / hőálló tál
sütő

A RECEPT >>>
Elkészítés


1. Alapanyag
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra.
Mosd és szárítsd meg a zöldségeket. A pizzatésztát vágd két egyenlő részre. Aprítsd fel a fokhagymát és petrezselyem leveleit. Durván vágd fel a jégsalátát. Csíkozd fel a körtét és locsold meg a vörösborecet negyedével.

2. Spenót
Egy serpenyőben hevíts fel egy kis olíva olajat, majd pirítsd meg benne a fokhagyma felét. Add hozzá a spenótot és kevergetve fonnyaszd össze. Kb. 2-3 perc. Ha kész, tedd a spenótot egy szűrőbe, és egy fakanál segítségével nyomkodd ki belőle a vizet, majd tedd át egy közepes keverőtálba.



3. Töltelék
Add a spenóthoz a rikottát és a parmezánt. Jól keverd össze. Sózd és borsozd.



4. Calzone
A liszt felével hints meg egy vágódeszkát. Nyújtsd ki a pizzatésztát. Ha nincs sodrófád, akkor a kezeddel is ki tudod vékonyabbra nyújtani. Oszd ketté a tölteléket, és rakd a pizzatészták közepére. Hajtsd a tészta egyik felét a másikra, és a széleit jól lapogasd le, majd csavarva hajtsd is rá, hogy a töltelék ne folyjon ki. A megmaradt liszttel szórd be a tepsit, tedd rá a calzonékat, és süsd 10-12 percig, vagy addig, amíg aranybarnára nem pirul.



5. Paradicsomszósz
Amíg sülnek a calzonék, abban a serpenyőben, amit a spenótok elkészítéséhez használtál hevíts fel egy kis olíva olajat. Ha elég forró, pirítsd meg benne a maradék fokhagymát. Add hozzá a paradicsompürét és a petrezselym felét. Sózd és borsozd. Gyakran kevergesd, amíg jól átmelegszik, kb. 3-4 perc. Ha kész, húzd le a tűzről, és öntsd át egy kis tálba, amiben tálalhatod is.



6. Saláta
Egy kisebb keverőtálban keverd össze a mézet és a maradék vörösborecetet. Sózd és borsozd. Egy nagyobb tálban keverd össze a jégsalátát, a petrezselyem másik felét és a körtét. Közvetlen tálalás előtt locsold meg a mézes dresszinggel. Sózd és borsozd.



7. Tálalás
Tálald a calzonét a paradicsomszósszal és a salátával.
Jó étvágyat!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.