3 db csirkemellfilé
tengeri só
feketebors
1,5 ek oregánó
3 ek olívaolaj
3 db paradicsom
1,5 ek sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
6 fej gomba
6 szelet szalámi
1 db kaliforniai paprika
1 marék fekete olívabogyó
3 dkg Frico Edam sajt
3 dkg Frico Gouda sajt
1 marék bazsalikomlevél
A csirkemelleket egy sütőpapíros vágódeszkára tesszük. Megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk oregánóval. A csirkemellre hajtjuk a sütőpapírt, és kiklopfoljuk a legvaskosabb részét kb. 1 cm vastagságúra.
Felforrósítunk 1 ek olajat egy serpenyőben, éskb. 2-2 perc alatt megpirítjuk a csirkemellek mindkét oldalát.
A pizzaszószhoz felaprítjuk a paradicsomot, és egy kis méretű turmixgépbe tesszük a sűrített paradicsommal, a lereszelt fokhagymával, 1/2 ek olívaolajjal, valamint 1-1 csipetnyi oregánóval, tengeri sóval és frissen tört feketeborssal együtt. Több, rövid (néhány másodperces) szakaszban átturmixoljuk úgy, hogy a szósz darabos maradjon.
A szószt egy közepes méretű hőálló edénybe öntjük. A csirkemellet a szószra fektetjük. Lefedjük az apróra vágott gombával, a feldarabolt szalámival és kaliforniai paprikával és az olívabogyóval. Bőséges megszórjuk reszelt sajttal. Ráhintünk egy kis oregánót, és friss bazsalikomlevelet.180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.