A nyár igazán jó időszak arra, hogy könnyed, csupa zöldséges salátákat próbáljunk ki. Az alábbi verzióban a szezon két kedvence, cukkini és paradicsom is található, sütve és frissen is. Íme, a pontos recept!
A cukkini az egyik legjobb nyári alapanyag. Alig van benne kalória, viszont magas a rosttartama, és mivel nagyrészt víz, remekül hidratál is. Rendkívül sokféleképpen felhasználható, jól illenek hozzá a zöldfűszerek, és más zöldségekkel is szuperül harmonizál. Ebben a sült cukkinis, paradicsomos quinosalátában minden megvan, ami egy könnyed nyári ebédhez vagy vacsorához kell – próbáljátok ki még az idén, mutatjuk a receptet!
Így készül a Sült cukkinis, paradicsomos quinoasaláta
Hozzávalók (4 adaghoz):
20 dkg quinoa
só
2 közepes db cukkini
5 ek. olívaolaj
2-3 ek. almaecet
2 ek. citromlé
1 mk. méz
bors
10 dkg salátakeverék
1 nagy marék színes koktélparadicsom
Elkészítése:
A quinoát megmossuk, majd kétszeres mennyiségű sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük, és hagyjuk kihűlni.
A cukkinik végét levágjuk, hámozni csak akkor kell, ha nem elég zsenge. Mérettől függően felvágjuk vékony fél- vagy negyedkarikákra. Felforrósítjuk az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és só nélkül megsütjük benne a cukkinit (ha nincs elég nagy serpenyőnk, akkor két adagban, hogy ne főjön, hanem piruljon).
Keverőtálba áttesszük az olajjal együtt. Hozzákeverjük az almaecetet, a citromlét, a mézet, sóval és borssal fűszerezzük.
Ehhez az ízesített cukkinihez forgatjuk hozzá a kihűlt quinoát, a salátakeveréket és a megmosott, félbe vagy negyedekbe vágott koktélparadicsomot.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.