Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Puncstorta  recept
Puncstorta
Alapételek

Ezt a salátát ne hagyd ki idén nyáron: sült cukkini és paradicsom teszik ellenállhatatlanná

A nyár igazán jó időszak arra, hogy könnyed, csupa zöldséges salátákat próbáljunk ki. Az alábbi verzióban a szezon két kedvence, cukkini és paradicsom is található, sütve és frissen is. Íme, a pontos recept!

A cukkini az egyik legjobb nyári alapanyag. Alig van benne kalória, viszont magas a rosttartama, és mivel nagyrészt víz, remekül hidratál is. Rendkívül sokféleképpen felhasználható, jól illenek hozzá a zöldfűszerek, és más zöldségekkel is szuperül harmonizál. Ebben a sült cukkinis, paradicsomos quinosalátában minden megvan, ami egy könnyed nyári ebédhez vagy vacsorához kell – próbáljátok ki még az idén, mutatjuk a receptet!

Mennyei quinosaláta sült cukkinivel és paradicsommal /Fotó: Vidék íze magazin
Mennyei quinosaláta sült cukkinivel és paradicsommal /Fotó: Vidék íze magazin

Így készül a Sült cukkinis, paradicsomos quinoasaláta

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 20 dkg quinoa
  • 2 közepes db cukkini
  • 5 ek. olívaolaj
  • 2-3 ek. almaecet
  • 2 ek. citromlé
  • 1 mk. méz
  • bors
  • 10 dkg salátakeverék
  • 1 nagy marék színes koktélparadicsom

Elkészítése:

  1. A quinoát megmossuk, majd kétszeres mennyiségű sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A cukkinik végét levágjuk, hámozni csak akkor kell, ha nem elég zsenge. Mérettől függően felvágjuk vékony fél- vagy negyedkarikákra. Felforrósítjuk az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és só nélkül megsütjük benne a cukkinit (ha nincs elég nagy serpenyőnk, akkor két adagban, hogy ne főjön, hanem piruljon).
  3. Keverőtálba áttesszük az olajjal együtt. Hozzákeverjük az almaecetet, a citromlét, a mézet, sóval és borssal fűszerezzük.
  4. Ehhez az ízesített cukkinihez forgatjuk hozzá a kihűlt quinoát, a salátakeveréket és a megmosott, félbe vagy negyedekbe vágott koktélparadicsomot.

Fotó és recept: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.