Mézes-mustáros csirkemell
Hagymás rostélyos
Farsangi szalagos fánk
Epres blondie
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Vadas marha
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Mákos guba
Körömpörkölt csülökkel
Csupacsokis brownie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kínai szezámmagos csirke
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen
Alapételek

Ezt a salátát ne hagyd ki idén nyáron: sült cukkini és paradicsom teszik ellenállhatatlanná

A nyár igazán jó időszak arra, hogy könnyed, csupa zöldséges salátákat próbáljunk ki. Az alábbi verzióban a szezon két kedvence, cukkini és paradicsom is található, sütve és frissen is. Íme, a pontos recept!

A cukkini az egyik legjobb nyári alapanyag. Alig van benne kalória, viszont magas a rosttartama, és mivel nagyrészt víz, remekül hidratál is. Rendkívül sokféleképpen felhasználható, jól illenek hozzá a zöldfűszerek, és más zöldségekkel is szuperül harmonizál. Ebben a sült cukkinis, paradicsomos quinosalátában minden megvan, ami egy könnyed nyári ebédhez vagy vacsorához kell – próbáljátok ki még az idén, mutatjuk a receptet!

Mennyei quinosaláta sült cukkinivel és paradicsommal /Fotó: Vidék íze magazin
Mennyei quinosaláta sült cukkinivel és paradicsommal /Fotó: Vidék íze magazin

Így készül a Sült cukkinis, paradicsomos quinoasaláta

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 20 dkg quinoa
  • 2 közepes db cukkini
  • 5 ek. olívaolaj
  • 2-3 ek. almaecet
  • 2 ek. citromlé
  • 1 mk. méz
  • bors
  • 10 dkg salátakeverék
  • 1 nagy marék színes koktélparadicsom

Elkészítése:

  1. A quinoát megmossuk, majd kétszeres mennyiségű sós vízben 15-20 perc alatt megfőzzük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A cukkinik végét levágjuk, hámozni csak akkor kell, ha nem elég zsenge. Mérettől függően felvágjuk vékony fél- vagy negyedkarikákra. Felforrósítjuk az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és só nélkül megsütjük benne a cukkinit (ha nincs elég nagy serpenyőnk, akkor két adagban, hogy ne főjön, hanem piruljon).
  3. Keverőtálba áttesszük az olajjal együtt. Hozzákeverjük az almaecetet, a citromlét, a mézet, sóval és borssal fűszerezzük.
  4. Ehhez az ízesített cukkinihez forgatjuk hozzá a kihűlt quinoát, a salátakeveréket és a megmosott, félbe vagy negyedekbe vágott koktélparadicsomot.

Fotó és recept: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.