Csikós tokány recept
Csikós tokány
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Alapételek

Szaftos, ízletes és laktató a szilvával sült hagymás pecsenye

szilvával sült hagymás pecsenye / Fotó: Vidék íze magazin
A szilvával sült hagymás pecsenye egy igazán izgalmas étel, hiszen a szilva jellegzetes íze tökéletes összhangban van a szaftos hagymás pecsenyével. Hiába, az édes és a sós ízek találkozásából mindig különleges fogás születik, most sincs ez másképp.

A gyümölcs és a hús kiváló párosítása mellett ne feledkezzünk meg a fűszerekről sem, a fahéjról és a bazsalikomról, amelyek szintén hozzájárulnak a szilvával sült hagymás pecsenye gazdag ízvilágához. Abban biztos lehetsz, ha elkészíted a Vidék íze magazin kiváló receptjét, azzal a családot és a barátaidat is garantáltan elvarázsolhatod.

A szilvával sült hagymás pecsenye egy igazi őszi fogás / Fotó: Vidék íze magazin
A szilvával sült hagymás pecsenye egy igazi őszi fogás / Fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéslapocka
  • 3-4 nagyobb szilva
  • 2 vöröshagyma
  • 1 kis csokor friss vagy 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • zsiradék
  • fahéj
  • bors

Elkészítés:

Tenyérnyi daraboka vágjuk a lapockát, sózzuk és borsozzuk. Belerakjuk egy kizsírozott tepsibe. A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és közé dugdossuk. A szilvát kimagozzuk, mérettől függően negyedeljük vagy cikkekre vágjuk, és ezt is a hagymás pecsenye közé rakjuk. A bazsalikomot összevágjuk, rászórjuk a rakottasra. Pici fahéjjal is meghintjük. Öntünk rá három deci vizet, alufóliával lefedjük, és 170 fokos sütőben másfél órán át sütjük.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.