Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A szilvával sült hagymás pecsenye egy igazán izgalmas étel, hiszen a szilva jellegzetes íze tökéletes összhangban van a szaftos hagymás pecsenyével. Hiába, az édes és a sós ízek találkozásából mindig különleges fogás születik, most sincs ez másképp.

A gyümölcs és a hús kiváló párosítása mellett ne feledkezzünk meg a fűszerekről sem, a fahéjról és a bazsalikomról, amelyek szintén hozzájárulnak a szilvával sült hagymás pecsenye gazdag ízvilágához. Abban biztos lehetsz, ha elkészíted a Vidék íze magazin kiváló receptjét, azzal a családot és a barátaidat is garantáltan elvarázsolhatod.

A szilvával sült hagymás pecsenye egy igazi őszi fogás / Fotó: Vidék íze magazin
A szilvával sült hagymás pecsenye egy igazi őszi fogás / Fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéslapocka
  • 3-4 nagyobb szilva
  • 2 vöröshagyma
  • 1 kis csokor friss vagy 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • zsiradék
  • fahéj
  • bors

Elkészítés:

Tenyérnyi daraboka vágjuk a lapockát, sózzuk és borsozzuk. Belerakjuk egy kizsírozott tepsibe. A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és közé dugdossuk. A szilvát kimagozzuk, mérettől függően negyedeljük vagy cikkekre vágjuk, és ezt is a hagymás pecsenye közé rakjuk. A bazsalikomot összevágjuk, rászórjuk a rakottasra. Pici fahéjjal is meghintjük. Öntünk rá három deci vizet, alufóliával lefedjük, és 170 fokos sütőben másfél órán át sütjük.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.