Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Minestrone recept
Minestrone
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Alapételek

Unod a párolt rizst? 5 variáció, amivel feldobhatod a köreted

A rizs az egyik legegyszerűbben elkészíthető köret. Ha egy kicsit bátrabban fűszerezed, akkor pedig nem válik annyira unalmassá. Mindenkinek megvan a tökéletes rizsfőzési technikája, de ha ez megvan, akkor az ízesítés terén a kreativitásodnak csak a képzeleted szabhat határt! Azért mi is segítünk, és adunk 5 szuper tippet!

A rizsfőzésnek vannak szabályai, ám nincs olyan, amit mindenki elfogadna örök érvényűként. Vannak, akik megmossák a szemeket, mások szerint vétek eltávolítani róla a rizslisztes bevonatot. Egyesek olajon megpirítják, mások csak forró vizet öntenek rá, és úgy párolják. Vannak, akik megvárják, amíg a rizs teljesen megpuhul, mások a gőzben hagyják 10 percig. Érdemes kikísérletezni a leginkább megfelelő elkészítési módot! Ha ezzel megvagyunk, akkor pedig bátran fűszerezzük, hogy izgalmassá tegyük ezt az egyszerű köretet.

Zöldfűszeres

Petrezselyem, snidling, kapor, kakukkfű is illik a rizshez. Ezeket finomra aprítva adhatjuk hozzá a kész rizshez. Még ízletesebb lesz, ha 1-2 ek olvasztott vajjal vagy olívaolajjal is meglocsoljuk.

Olaszos

Felaprítunk 1 kis fej vöröshagymát, és üvegesre pároljuk 2 ek vajon. Rászórunk 12 dkg megmosott rizst, hozzáadunk 10 dkg zöldborsót, majd vízzel felöntve puhára főzzük. A végén belekeverünk 2-3 ek reszelt parmezánt, és már kész is az olaszos ihletésű borsós rizs.

Pikáns

A csípős íz kedvelőinek bátran ajánljuk, hogy valamilyen csípős pirospaprikát vágjanak szeletekre, és ezt pirítsák le a rizzsel, mielőtt megpárolnák azt. Ehhez választhatunk csilit vagy akár hegyes erős paprikát is.

Ázsiai

2 ek forró vízbe áztatott mazsolát, pár darab szegfűszeget, valamint késhegynyi őrölt fahéjat tegyünk a rizshez. Amikor megfőtt, ½ csokor frissen felaprított mentalevelet keverhetünk hozzá.

Aszalványokkal

A már szinte puhára főtt rizshez keverhetünk aszalt vörös áfonyát, felaprított aszalt sárgabarackot vagy aszalt szilvát is. Pár percig pároljuk együtt a hozzávalókat.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.