Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Alapételek

Unod a párolt rizst? 5 variáció, amivel feldobhatod a köreted

A rizs az egyik legegyszerűbben elkészíthető köret. Ha egy kicsit bátrabban fűszerezed, akkor pedig nem válik annyira unalmassá. Mindenkinek megvan a tökéletes rizsfőzési technikája, de ha ez megvan, akkor az ízesítés terén a kreativitásodnak csak a képzeleted szabhat határt! Azért mi is segítünk, és adunk 5 szuper tippet!

A rizsfőzésnek vannak szabályai, ám nincs olyan, amit mindenki elfogadna örök érvényűként. Vannak, akik megmossák a szemeket, mások szerint vétek eltávolítani róla a rizslisztes bevonatot. Egyesek olajon megpirítják, mások csak forró vizet öntenek rá, és úgy párolják. Vannak, akik megvárják, amíg a rizs teljesen megpuhul, mások a gőzben hagyják 10 percig. Érdemes kikísérletezni a leginkább megfelelő elkészítési módot! Ha ezzel megvagyunk, akkor pedig bátran fűszerezzük, hogy izgalmassá tegyük ezt az egyszerű köretet.

Zöldfűszeres

Petrezselyem, snidling, kapor, kakukkfű is illik a rizshez. Ezeket finomra aprítva adhatjuk hozzá a kész rizshez. Még ízletesebb lesz, ha 1-2 ek olvasztott vajjal vagy olívaolajjal is meglocsoljuk.

Olaszos

Felaprítunk 1 kis fej vöröshagymát, és üvegesre pároljuk 2 ek vajon. Rászórunk 12 dkg megmosott rizst, hozzáadunk 10 dkg zöldborsót, majd vízzel felöntve puhára főzzük. A végén belekeverünk 2-3 ek reszelt parmezánt, és már kész is az olaszos ihletésű borsós rizs.

Pikáns

A csípős íz kedvelőinek bátran ajánljuk, hogy valamilyen csípős pirospaprikát vágjanak szeletekre, és ezt pirítsák le a rizzsel, mielőtt megpárolnák azt. Ehhez választhatunk csilit vagy akár hegyes erős paprikát is.

Ázsiai

2 ek forró vízbe áztatott mazsolát, pár darab szegfűszeget, valamint késhegynyi őrölt fahéjat tegyünk a rizshez. Amikor megfőtt, ½ csokor frissen felaprított mentalevelet keverhetünk hozzá.

Aszalványokkal

A már szinte puhára főtt rizshez keverhetünk aszalt vörös áfonyát, felaprított aszalt sárgabarackot vagy aszalt szilvát is. Pár percig pároljuk együtt a hozzávalókat.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.