A rizsfőzésnek vannak szabályai, ám nincs olyan, amit mindenki elfogadna örök érvényűként. Vannak, akik megmossák a szemeket, mások szerint vétek eltávolítani róla a rizslisztes bevonatot. Egyesek olajon megpirítják, mások csak forró vizet öntenek rá, és úgy párolják. Vannak, akik megvárják, amíg a rizs teljesen megpuhul, mások a gőzben hagyják 10 percig. Érdemes kikísérletezni a leginkább megfelelő elkészítési módot! Ha ezzel megvagyunk, akkor pedig bátran fűszerezzük, hogy izgalmassá tegyük ezt az egyszerű köretet.
Petrezselyem, snidling, kapor, kakukkfű is illik a rizshez. Ezeket finomra aprítva adhatjuk hozzá a kész rizshez. Még ízletesebb lesz, ha 1-2 ek olvasztott vajjal vagy olívaolajjal is meglocsoljuk.
Felaprítunk 1 kis fej vöröshagymát, és üvegesre pároljuk 2 ek vajon. Rászórunk 12 dkg megmosott rizst, hozzáadunk 10 dkg zöldborsót, majd vízzel felöntve puhára főzzük. A végén belekeverünk 2-3 ek reszelt parmezánt, és már kész is az olaszos ihletésű borsós rizs.
A csípős íz kedvelőinek bátran ajánljuk, hogy valamilyen csípős pirospaprikát vágjanak szeletekre, és ezt pirítsák le a rizzsel, mielőtt megpárolnák azt. Ehhez választhatunk csilit vagy akár hegyes erős paprikát is.
2 ek forró vízbe áztatott mazsolát, pár darab szegfűszeget, valamint késhegynyi őrölt fahéjat tegyünk a rizshez. Amikor megfőtt, ½ csokor frissen felaprított mentalevelet keverhetünk hozzá.
A már szinte puhára főtt rizshez keverhetünk aszalt vörös áfonyát, felaprított aszalt sárgabarackot vagy aszalt szilvát is. Pár percig pároljuk együtt a hozzávalókat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.