Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mákos guba  recept
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Alapételek

Variációk krumplipürére - így turbózd fel a család kedvenc köretét!

Krumplipüré
A krumplipüré az egyik legkedveltebb köret, kicsik és nagyok egyaránt szeretik. A klasszikus köretet akár csak néhány egyszerű hozzávalóval is még karakteresebbé teheted. Próbáld ki az összes változatot, és alkoss bátran újabb változatokat!

Sajttal

Krémesebbé és laktatóbbá válik a köret a reszelt vagy kockára vágott sajtoktól. Ízlés szerint választhatsz parmezánt, márványsajtot, de akár óvárival vagy trappistával is finom. Sült zöldségek mellé remek.

Olajbogyóval

Mediterrán ízvilágával kitűnő például sült hal mellé. A kimagozott fekete vagy zöld olajbogyót felaprítva keverd a pürébe. Egy kevés reszelt citromhéj hozzáadásával még pikánsabb lesz!

ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES KRUMPLIPÜRÉT LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>>

Hagymával

Vörös-, illetve fokhagymával is ízesítheted a pürét. Előbbit vékonyan karikázd fel, majd forró olajban süsd ropogósra, és tálalás előtt szórd a pürére. Kínálhatod rántott hús vagy sült csirke mellé. Ha a fokhagyma mellett döntesz, miután átnyomtad, keverd a tejbe, és úgy keverd össze az áttört krumplival és vajjal. A kész pürét is ízesítheted vele: felszeletelve, kevés olívaolajon megpirítva feltétként is remek. Grillezett húsokhoz illik.

Krumplit krumplival

Főzz meg fele-fele arányban burgonyát és batátát, és így készítsd el a pürét. Édeskés ízét szeretni fogják a gyerekek, narancssárga színével pedig jól mutat a tányéron is, így a kinézetére sem lehet panasz!

Zöldfűszerekkel

A metélőhagymát, kaprot, majoránnát vagy bazsalikomot felaprítva, közvetlenül a fogyasztás előtt keverd bele. Az erősebb ízű zöldfűszereket – például rozmaringot, kakukkfüvet – egy kevés olajon párold meg, és a zsiradékkal együtt add hozzá a püréhez.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.