Krémesebbé és laktatóbbá válik a köret a reszelt vagy kockára vágott sajtoktól. Ízlés szerint választhatsz parmezánt, márványsajtot, de akár óvárival vagy trappistával is finom. Sült zöldségek mellé remek.
Mediterrán ízvilágával kitűnő például sült hal mellé. A kimagozott fekete vagy zöld olajbogyót felaprítva keverd a pürébe. Egy kevés reszelt citromhéj hozzáadásával még pikánsabb lesz!
Vörös-, illetve fokhagymával is ízesítheted a pürét. Előbbit vékonyan karikázd fel, majd forró olajban süsd ropogósra, és tálalás előtt szórd a pürére. Kínálhatod rántott hús vagy sült csirke mellé. Ha a fokhagyma mellett döntesz, miután átnyomtad, keverd a tejbe, és úgy keverd össze az áttört krumplival és vajjal. A kész pürét is ízesítheted vele: felszeletelve, kevés olívaolajon megpirítva feltétként is remek. Grillezett húsokhoz illik.
Főzz meg fele-fele arányban burgonyát és batátát, és így készítsd el a pürét. Édeskés ízét szeretni fogják a gyerekek, narancssárga színével pedig jól mutat a tányéron is, így a kinézetére sem lehet panasz!
A metélőhagymát, kaprot, majoránnát vagy bazsalikomot felaprítva, közvetlenül a fogyasztás előtt keverd bele. Az erősebb ízű zöldfűszereket – például rozmaringot, kakukkfüvet – egy kevés olajon párold meg, és a zsiradékkal együtt add hozzá a püréhez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.