Ezt a 7-9 cm hosszú, legfeljebb 2,5 dkg-os kolbászt a legenda szerint ötszáz évvel ezelőtt találták ki a leleményes nürnbergi hentesek, hogy az éjjelre bezárt városkapu kulcslyukán át is árulni tudják a kívül rekedt vándoroknak.
A majoránnával ízesített kolbászkák minősége felett külön egyesület (Schutzverband Nürnberger Bratwürste e.V.) őrködik, és a termék az Európai Unió eredetvédelme alatt áll.
Németországban hagyományosan párolt savanyú káposztával, frissen reszelt tormával és félbarna parasztkenyérrel fogyasztják.
Többnyire faszénen, esetleg serpenyőben, kevés vörösborral felöntve sütik meg, de ecetes-hagymás lében is tálalják.
A nyári grillpartikra kipróbálhatod nyers káposztasalátával, amelyet 1 ek felkockázott baconnel vagy szalonnapörccel gazdagíthatsz, de magából a kolbászból is készíthetsz salátát
Ha esetleg túl sok grillkolbászt vásároltál, másnap gazdaságosan hasznosíthatod a maradékot.
A grillkolbásszal készített lepény melegen és hidegen egyaránt finom vacsora vagy remek sörkorcsolya lesz.
Végül következzék a legdivatosabb recept – grillkolbász kimonóban! Ezt a szusit az is imádni fogja, aki nem kedveli a japán konyhát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.