Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Alapételek

Villámgyors vendégváró leveles tésztából, így készül a finom sajtos-baconös párna

Sajtos-baconös párna
Fotó: Győri-Dani Balázs / © Mindmegette
Ez a sajtos-baconös párna nemcsak remek vendégváró, de gyors vacsora is lehet. Hamar elkészül, ha bolti, hűtött leveles tésztából készíted, ráadásul olyan finom, hogy pillanatok alatt el fog fogyni!

Nemcsak az ünnepekkor, hanem bármilyen alkalomból fogadhatunk vendégeket. Legyen az születésnapi vagy névnapi köszöntés, egyszerű baráti látogatás, vagy valóban jeles ünnepnap, nem baj ha készülünk egy kis harapnivalóval, édes és persze sós vendégváróval is. Ha nincs idő vagy nem szeretnél pogácsát sütni, esetleg kelt tésztával foglalatoskodni, akkor válaszd a kész, bolti leveles tésztát, amiből pillanatok alatt finom sós falatkákat lehet varázsolni.

A sajtos-baconös párna pillanatok alatt elkészül, ráadásul a recept is pofonegyszerű.

Nézd meg videón, hogyan készül a sajtos-baconös párna!

Hozzávalók:

  • 2 csomag leveles tészta 
  • 1 csomag bacon 
  • 20 dkg sajt
  • 1 db tojás

Elkészítés:

  1. Az egyik csomag leveles tésztát kibontjuk, és sütőpapírral együtt a tepsibe terítjük.
  2. A bacont felkockázzuk, majd rárakjuk a tésztára.
  3. Ezután megszórjuk a lereszelt sajttal, majd ráterítjük a másik levelestészta-lapot.
  4. Egy éles késsel rácsmintát vágunk a tészta tetejére, megkenjük az előzőleg felvert tojással, és 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.