Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Alapételek

Villámgyors vendégváró leveles tésztából, így készül a finom sajtos-baconös párna

Sajtos-baconös párna
Fotó: Győri-Dani Balázs / © Mindmegette
Ez a sajtos-baconös párna nemcsak remek vendégváró, de gyors vacsora is lehet. Hamar elkészül, ha bolti, hűtött leveles tésztából készíted, ráadásul olyan finom, hogy pillanatok alatt el fog fogyni!

Nemcsak az ünnepekkor, hanem bármilyen alkalomból fogadhatunk vendégeket. Legyen az születésnapi vagy névnapi köszöntés, egyszerű baráti látogatás, vagy valóban jeles ünnepnap, nem baj ha készülünk egy kis harapnivalóval, édes és persze sós vendégváróval is. Ha nincs idő vagy nem szeretnél pogácsát sütni, esetleg kelt tésztával foglalatoskodni, akkor válaszd a kész, bolti leveles tésztát, amiből pillanatok alatt finom sós falatkákat lehet varázsolni.

A sajtos-baconös párna pillanatok alatt elkészül, ráadásul a recept is pofonegyszerű.

Nézd meg videón, hogyan készül a sajtos-baconös párna!

Hozzávalók:

  • 2 csomag leveles tészta 
  • 1 csomag bacon 
  • 20 dkg sajt
  • 1 db tojás

Elkészítés:

  1. Az egyik csomag leveles tésztát kibontjuk, és sütőpapírral együtt a tepsibe terítjük.
  2. A bacont felkockázzuk, majd rárakjuk a tésztára.
  3. Ezután megszórjuk a lereszelt sajttal, majd ráterítjük a másik levelestészta-lapot.
  4. Egy éles késsel rácsmintát vágunk a tészta tetejére, megkenjük az előzőleg felvert tojással, és 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.