Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Praktikus

Alumínium edényeket használsz? Így lesznek csillogóan tiszták!

Az alumínium edények megfizethetőek, könnyen tisztíthatóak, így nagyon praktikus társaink a konyhában. Ám egy idő után a színük megváltozhat, különösen helytelen használat következtében. Nézzük, mit tehetsz, hogy sokáig szép állapotban dolgozhass velük!

Szerencsére az alumínium edények tisztítása egyszerű, de könnyedén meg is előzheted az elszíneződéseket.

Viszlát, odaégett zsír! / Fotó: Shutterstock
Viszlát, odaégett zsír! / Fotó: Shutterstock

Tisztítás – csak természetesen!

  • Először próbáld ki a szódabikarbónát., ami egy csodaszer a takarításban. Hogyan csináld? Enyhe mosogatószeres vízben hagyd ázni az edényt, majd dörzsölőd át egy szódabikarbónával és vízzel átitatott puha szivaccsal.
  • Jó megoldás lehet a sós víz is: forralj sós vizet az edénybe, majd a lehűtött sós víz keverékével dörzsöld át a serpenyőt egy gyengéd sörtéjű mosogatókefével.
  • Ugyanígy jár el, ha citromlé vagy ecet van kéznél: forrald fel a citromos vagy ecetes vizet, hűsd le, majd dörzsöld át. Végül öblítsd le és töröld szárazra.
A citromlé és a szódabikarbóna segít eltávolítani a makacs szennyeződéseket / Fotó: Shutterstock
A citromlé és a szódabikarbóna segít eltávolítani a makacs szennyeződéseket / Fotó: Shutterstock

Fontos a megelőzés

Természetesen az edények elszíneződését egyszerű praktikákkal és kis odafigyeléssel meg is előzheted.

  • Soha ne tedd az alumínium edényeket mosogatógépbe, mert az anyaga reakcióba léphet a mosogatószerben lévő vegyi és/vagy ásványi anyagokkal.
  • Ne használd az alumínium edényeket extra magas hőfokon, mert a meleg is elszínezheti az edényt.
  • A savas ételek, például a paradicsom, az ecet és a citrusfélék is károsíthatják az edényt, mint ahogy túl sós ételek se készüljenek inkább alumínium edénybe.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.