Az alumínium edények megfizethetőek, könnyen tisztíthatóak, így nagyon praktikus társaink a konyhában. Ám egy idő után a színük megváltozhat, különösen helytelen használat következtében. Nézzük, mit tehetsz, hogy sokáig szép állapotban dolgozhass velük!
Szerencsére az alumínium edények tisztítása egyszerű, de könnyedén meg is előzheted az elszíneződéseket.
Tisztítás – csak természetesen!
Először próbáld ki a szódabikarbónát., ami egy csodaszer a takarításban. Hogyan csináld? Enyhe mosogatószeres vízben hagyd ázni az edényt, majd dörzsölőd át egy szódabikarbónával és vízzel átitatott puha szivaccsal.
Jó megoldás lehet a sós víz is: forralj sós vizet az edénybe, majd a lehűtött sós víz keverékével dörzsöld át a serpenyőt egy gyengéd sörtéjű mosogatókefével.
Ugyanígy jár el, ha citromlé vagy ecet van kéznél: forrald fel a citromos vagy ecetes vizet, hűsd le, majd dörzsöld át. Végül öblítsd le és töröld szárazra.
Fontos a megelőzés
Természetesen az edények elszíneződését egyszerű praktikákkal és kis odafigyeléssel meg is előzheted.
Soha ne tedd az alumínium edényeket mosogatógépbe, mert az anyaga reakcióba léphet a mosogatószerben lévő vegyi és/vagy ásványi anyagokkal.
Ne használd az alumínium edényeket extra magas hőfokon, mert a meleg is elszínezheti az edényt.
A savas ételek, például a paradicsom, az ecet és a citrusfélék is károsíthatják az edényt, mint ahogy túl sós ételek se készüljenek inkább alumínium edénybe.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.