A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Praktikus

Alumínium edényeket használsz? Így lesznek csillogóan tiszták!

Az alumínium edények megfizethetőek, könnyen tisztíthatóak, így nagyon praktikus társaink a konyhában. Ám egy idő után a színük megváltozhat, különösen helytelen használat következtében. Nézzük, mit tehetsz, hogy sokáig szép állapotban dolgozhass velük!

Szerencsére az alumínium edények tisztítása egyszerű, de könnyedén meg is előzheted az elszíneződéseket.

Viszlát, odaégett zsír! / Fotó: Shutterstock
Viszlát, odaégett zsír! / Fotó: Shutterstock

Tisztítás – csak természetesen!

  • Először próbáld ki a szódabikarbónát., ami egy csodaszer a takarításban. Hogyan csináld? Enyhe mosogatószeres vízben hagyd ázni az edényt, majd dörzsölőd át egy szódabikarbónával és vízzel átitatott puha szivaccsal.
  • Jó megoldás lehet a sós víz is: forralj sós vizet az edénybe, majd a lehűtött sós víz keverékével dörzsöld át a serpenyőt egy gyengéd sörtéjű mosogatókefével.
  • Ugyanígy jár el, ha citromlé vagy ecet van kéznél: forrald fel a citromos vagy ecetes vizet, hűsd le, majd dörzsöld át. Végül öblítsd le és töröld szárazra.
A citromlé és a szódabikarbóna segít eltávolítani a makacs szennyeződéseket / Fotó: Shutterstock
A citromlé és a szódabikarbóna segít eltávolítani a makacs szennyeződéseket / Fotó: Shutterstock

Fontos a megelőzés

Természetesen az edények elszíneződését egyszerű praktikákkal és kis odafigyeléssel meg is előzheted.

  • Soha ne tedd az alumínium edényeket mosogatógépbe, mert az anyaga reakcióba léphet a mosogatószerben lévő vegyi és/vagy ásványi anyagokkal.
  • Ne használd az alumínium edényeket extra magas hőfokon, mert a meleg is elszínezheti az edényt.
  • A savas ételek, például a paradicsom, az ecet és a citrusfélék is károsíthatják az edényt, mint ahogy túl sós ételek se készüljenek inkább alumínium edénybe.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.