A gyerekeknél reggelire vagy vacsorára nagy favorit a virsli, parizer, májkrém. Ezek ízletes húsipari készítmények, de nem árt óvatosan bánni velük, hiszen sótartalmuk nem elhanyagolható, az olcsóbb fajtáknál pedig a hústartalom az, ami elhanyagolható.
Ezekbe az élelmiszerekbe az állatok azon részei is bekerülnek, amire elég rágondolnunk, és már is viszolygást válthat ki. Készítsünk inkább mi magunk pástétomot, így legalább biztosak lehetünk abban, hogy mit is tartalmaz valójában.
A legtöbb pástétom az állat májából készül, amely magas A-vitamin tartalma miatt jó választás lehet hetente-kéthetente egyszer. Azonban az A-vitamin zsírban oldódó vitamin, és a szervezetben teljes egészében felszívódik, ill. raktározódik, ezért nem szabad túlzásba vinni.
Dóriról a boldogrépa oldalon olvashatsz bővebben >>>
Csirkemellből ritkábban készül pástétom, pedig nagyon ízes és egyszerűen elkészíthető, sőt, a diétás étkezésbe is beilleszthető, így mi is lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatjuk. Ha kicsit kiszáradna, joghurtot keverhetünk még hozzá. Frissen facsart citromot szoktunk rácsorgatni, és újhagymát harapunk mellé, most, hogy itt a medvehagyma szezon, azzal is próbáljátok ki.
A recept pontos leírását itt találod >>>
"A tudatos táplálkozásnak köszönhetem, hogy anya lettem, a nagyobbik lányom pedig az asztmából gyógyult ki, így az egészséges étkezés népszerűsítése lett a hivatásom. Szeretem a gyorsan és egyszerűen elkészíthető gyerekbarát ételeket, a különleges alapanyagokat, az illatos fűszereket." – Babiczky-Pfliegel Dóra az Ép testben 2 lélek c. életmód-receptes könyv és a boldogrepa.blog. hu szerzője.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.