Almás pite - a hagyományos recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Amerikai almás pite sós karamellel
Madártejszelet
Vadas marha
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Körömpörkölt csülökkel
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Az eredeti Baklava
Dödölle - az eredeti recept
Mákos guba
Szilvás gombóc hagyományosan
Az ínyencek hazájából, Franciaországból következik most néhány olyan finomság, amely a hazai asztalokon is gyakori vendég. De vajon melyiket mire használjuk?

Burgundi vörös

A zamatos nedűt számos fogáshoz felhasználhatod: öntheted a marhasült vagy a pörkölt alá, gazdagíthatod vele a mártást, de akár a tengeri herkentyűkre is locsolhatsz belőle.

Camembert

A világhírű sajt egy kis normandiai faluról kapta a nevét. Pasztőrözött vagy friss tehéntejből készítik, kívül nemes penész borítja. 21 napig érlelik meghatározott hőmérsékletű és páratartalmú helyen. A camembert-t leggyakrabban magában, egy kevés kenyérrel, almával vagy más szezonális gyümölccsel, esetleg dió, pisztácia kíséretében, vagy balzsamecettel, mézzel megcsorgatva szokás fogyasztani.

Provence-i fűszerkeverék

Alapvetően kakukkfűből, rozmaringból, turbolyából, lestyánból, tárkonyból és bazsalikomból állítják össze, de egyes vidékeken levendulával is gazdagítják. A sült húsokhoz, a ragukhoz és a tésztaételekhez inkább szárítva ajánljuk, míg a salátákhoz frissen is adhatod.

Dijoni mustár

A Dijon városából származó finomságot többek között apróra őrölt mustármag, fűszerek és fehérbor felhasználásával állítják elő. Színe halványsárga, állaga selymes. Az 1937 óta védjegyes recept garantálja, hogy csak az ebben a városban, meghatározott arányban felhasznált összetevőkből és adott módon előállított mustárt illethetik ezzel a névvel.

Miniszótár

Chèvre: kecskesajt
Crème fraîche: magas zsírtartalmú tejföl
Julienne: vékony csíkokra vágva
Miel de lavande: levendulaméz

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Toplista

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.