Burgundi vörös
A zamatos nedűt számos fogáshoz felhasználhatod: öntheted a marhasült vagy a pörkölt alá, gazdagíthatod vele a mártást, de akár a tengeri herkentyűkre is locsolhatsz belőle.
Camembert
A világhírű sajt egy kis normandiai faluról kapta a nevét. Pasztőrözött vagy friss tehéntejből készítik, kívül nemes penész borítja. 21 napig érlelik meghatározott hőmérsékletű és páratartalmú helyen. A camembert-t leggyakrabban magában, egy kevés kenyérrel, almával vagy más szezonális gyümölccsel, esetleg dió, pisztácia kíséretében, vagy balzsamecettel, mézzel megcsorgatva szokás fogyasztani.
Provence-i fűszerkeverék
Alapvetően kakukkfűből, rozmaringból, turbolyából, lestyánból, tárkonyból és bazsalikomból állítják össze, de egyes vidékeken levendulával is gazdagítják. A sült húsokhoz, a ragukhoz és a tésztaételekhez inkább szárítva ajánljuk, míg a salátákhoz frissen is adhatod.
Dijoni mustár
A Dijon városából származó finomságot többek között apróra őrölt mustármag, fűszerek és fehérbor felhasználásával állítják elő. Színe halványsárga, állaga selymes. Az 1937 óta védjegyes recept garantálja, hogy csak az ebben a városban, meghatározott arányban felhasznált összetevőkből és adott módon előállított mustárt illethetik ezzel a névvel.
Miniszótár
Chèvre: kecskesajt
Crème fraîche: magas zsírtartalmú tejföl
Julienne: vékony csíkokra vágva
Miel de lavande: levendulaméz
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.