A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Az ínyencek hazájából, Franciaországból következik most néhány olyan finomság, amely a hazai asztalokon is gyakori vendég. De vajon melyiket mire használjuk?
Burgundi vörös

A zamatos nedűt számos fogáshoz felhasználhatod: öntheted a marhasült vagy a pörkölt alá, gazdagíthatod vele a mártást, de akár a tengeri herkentyűkre is locsolhatsz belőle.

Camembert

A világhírű sajt egy kis normandiai faluról kapta a nevét. Pasztőrözött vagy friss tehéntejből készítik, kívül nemes penész borítja. 21 napig érlelik meghatározott hőmérsékletű és páratartalmú helyen. A camembert-t leggyakrabban magában, egy kevés kenyérrel, almával vagy más szezonális gyümölccsel, esetleg dió, pisztácia kíséretében, vagy balzsamecettel, mézzel megcsorgatva szokás fogyasztani.

Provence-i fűszerkeverék

Alapvetően kakukkfűből, rozmaringból, turbolyából, lestyánból, tárkonyból és bazsalikomból állítják össze, de egyes vidékeken levendulával is gazdagítják. A sült húsokhoz, a ragukhoz és a tésztaételekhez inkább szárítva ajánljuk, míg a salátákhoz frissen is adhatod.

Dijoni mustár

A Dijon városából származó finomságot többek között apróra őrölt mustármag, fűszerek és fehérbor felhasználásával állítják elő. Színe halványsárga, állaga selymes. Az 1937 óta védjegyes recept garantálja, hogy csak az ebben a városban, meghatározott arányban felhasznált összetevőkből és adott módon előállított mustárt illethetik ezzel a névvel.

Miniszótár

Chèvre: kecskesajt
Crème fraîche: magas zsírtartalmú tejföl
Julienne: vékony csíkokra vágva
Miel de lavande: levendulaméz

A francia konyha >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.