A szódabikarbóna egy igazi csodaszer. Ez a konyhai fehér por már többször is bizonyította, hogy segít megszüntetni a puffadást, de használhatjuk takarítás, sőt még gyomirtás során is. Most egy újabb előnyére derült fény, ugyanis ha a kávéba tesszük, akkor a fekete ital kevésbé fogja bántani az arra érzékenyek gyomrát.
Sokan éhgyomorra isszák a kávét, ez pedig csak előidézi a túlzott savtermelődést, mely gyomorpanaszokhoz vezethet. Ennek vehetjük elejét, ha a lúgos pH-értékű szódabikarbónát beleszórjuk a savas kávéba! Tegyünk 1/4 teáskanál szódabikarbónát a lefőtt kávéba, így eltűnik a kellemetlen, maró érzet, de nem fog megváltozni a kávé íze – írja a Ripost.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.