Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egészséges

Tegyél szódabikarbónát a kávéba: csodát tesz a gyomroddal!

Tegyél szódabikarbónát a kávéba és csodát látsz! /Fotó: Shutterstock
Keveseknek jutna eszébe szódabikarbónát tenni a kávéba, ám ez a nem mindennapi trükk bizony nagy segítség lehet azok számára, akiknek kényes a gyomra és nem bírja a kávét!

A szódabikarbóna egy igazi csodaszer. Ez a konyhai fehér por már többször is bizonyította, hogy segít megszüntetni a puffadást, de használhatjuk takarítás, sőt még gyomirtás során is. Most egy újabb előnyére derült fény, ugyanis ha a kávéba tesszük, akkor a fekete ital kevésbé fogja bántani az arra érzékenyek gyomrát.

Tegyél szódabikarbónát a kávéba és csodát látsz! /Fotó: Shutterstock
Tegyél szódabikarbónát a kávéba és csodát látsz! /Fotó: Shutterstock

Sokan éhgyomorra isszák a kávét, ez pedig csak előidézi a túlzott savtermelődést, mely gyomorpanaszokhoz vezethet. Ennek vehetjük elejét, ha a lúgos pH-értékű szódabikarbónát beleszórjuk a savas kávéba! Tegyünk 1/4 teáskanál szódabikarbónát a lefőtt kávéba, így eltűnik a kellemetlen, maró érzet, de nem fog megváltozni a kávé íze – írja a Ripost.

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.