A mille-feuille egyáltalán nem számít új találmánynak a desszertek világában, hiszen a róla készült első receptleírás valamikor a 16. század közepére tehető. Világraszóló hírnévre azonban még két évszázadot kellett várnia, amikor Marie-Antoine Carême, akit „a szakácsok királya, a királyok szakácsaként” szokás emlegetni, megújította és elkészítette a 19. században. Aztán nem volt megállás. Számtalan formában és ízben kezdték cukrászok, ügyes háziasszonyok is készíteni, majd szépen lassan mindenütt kialakult a mille-feuille-jel rokonságban álló saját, nemzeti ízléshez közel álló variáció. Mi sem maradunk ki a sorból, ezért elhoztuk a saját verziónkat is narancs ízesítéssel.
Kétség sem fér hozzá, hogy bizony ez az egyik legszebb desszert, így nem csoda, hogy sokan úgy gondolják, piszkosul nehéz megalkotni. A valóság azonban ennek éppen az ellenkezője. Az eredeti receptet követve tényleg okozhat komoly meglepetéseket még a tapasztaltabb háziasszonyok számára is, ám létezik egy letisztultabb változata, ami megtévesztésig olyan látványban és ízben is, mint a 16. századi elődje. Ha te is elkészítenéd, akkor azt javasoljuk, hogy az alábbi videó alapján állj neki, úgy biztosan nem fogsz kudarcot vallani, és az első próbálkozás után már a kezedben lesz az egész.
Mivel egy mutatós süteményről van szó, karácsonykor vagy szilveszterkor is nyugodtan bevetheted. Legyen szó családi vagy baráti összejövetelről, ezért a desszertért mindenki odalesz.
A videó megjelenését támogatta a Koronás Cukor!
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.