Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Desszert

Ezzel a csokitortával könnyedén megédesítheted a hideg hétköznapokat

Igaz, ez nem a hagyományos csokitorta, de az első harapás után ezt már senki nem fogja bánni. Nem túl édes, tésztája leginkább a brownie-hoz hasonlítható, az elkészítése pedig pofonegyszerű.

Szabadon variálhatod a receptet is, hiszen tehetsz bele diót, vagy más egyéb piros gyümölcsöt, a lényeg, hogy ne süsd túl. Ha azt szeretnéd, hogy extra csokis legyen, a végén nyakon öntheted egy kis csokimázzal is. Ezek már csak rajtad múlnak.

Hozzávalók:

  • 1 bögre (2,5 dl) cukor
  • 1+3/4 bögre liszt
  • 3/4 bögre cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 2 db tojás
  • 1 csésze tej
  • 1/2 csésze növényi olaj
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csésze forrásban lévő víz
  • 1 csésze nehéz tejszín

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Kenjünk ki, majd lisztezzünk be két 22 centis tortafomát. Ezután egy tálban keverje össze a cukrot, a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd adjuk hozzá a tojást, a tejet, az olajat és a vaníliát. Keverjük össze jó alaposan! Ha van keverőnk ott a közepes sebességet válasszuk 2 percen keresztül, aztán adjuk a masszához a forrásban lévő vizet is.
  2. Ha ezekkel elkészültünk, öntsük a csokis masszát egyenletesen elosztva az előkészített formákba, madj tegyük az előmelegített sütőben 30-35 percre, de leginkább a tűpróbálig. Miután kivettük a sütőből a tortát, hagyjuk 10 percig állni, majd a formából kivéve várjuk meg, míg teljesen kihűl.
  3. Vízszintesen, két daragra vágjuk sütemény, mindegyik belsejét megkenjük tejszínnel, majd visszahelyezzük egymásra a lapokat. Ízlés szerint akár csokimázzal is nyakon önthetjük desszertünket.

CSOKITORTA ROPOGÓSSAL ÉS GYÜMÖLCSÖKKEL >>>

KÁPRÁZATOS EPERTORTA GENOVAI PISKÓTÁVAL >>>

SZILVÁS GALETTE, A FRANCIÁK KEDVENCE >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.