Szabadon variálhatod a receptet is, hiszen tehetsz bele diót, vagy más egyéb piros gyümölcsöt, a lényeg, hogy ne süsd túl. Ha azt szeretnéd, hogy extra csokis legyen, a végén nyakon öntheted egy kis csokimázzal is. Ezek már csak rajtad múlnak.
Hozzávalók:
- 1 bögre (2,5 dl) cukor
- 1+3/4 bögre liszt
- 3/4 bögre cukrozatlan kakaópor
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
- 2 db tojás
- 1 csésze tej
- 1/2 csésze növényi olaj
- 2 teáskanál vanília kivonat
- 1 csésze forrásban lévő víz
- 1 csésze nehéz tejszín
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Kenjünk ki, majd lisztezzünk be két 22 centis tortafomát. Ezután egy tálban keverje össze a cukrot, a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd adjuk hozzá a tojást, a tejet, az olajat és a vaníliát. Keverjük össze jó alaposan! Ha van keverőnk ott a közepes sebességet válasszuk 2 percen keresztül, aztán adjuk a masszához a forrásban lévő vizet is.
- Ha ezekkel elkészültünk, öntsük a csokis masszát egyenletesen elosztva az előkészített formákba, madj tegyük az előmelegített sütőben 30-35 percre, de leginkább a tűpróbálig. Miután kivettük a sütőből a tortát, hagyjuk 10 percig állni, majd a formából kivéve várjuk meg, míg teljesen kihűl.
- Vízszintesen, két daragra vágjuk sütemény, mindegyik belsejét megkenjük tejszínnel, majd visszahelyezzük egymásra a lapokat. Ízlés szerint akár csokimázzal is nyakon önthetjük desszertünket.