Hagymás rostélyos
Tárkonyos csirkeraguleves
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel
Epres blondie
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dödölle - az eredeti recept
Vadas marha
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Rakott zöldbab darált hússal
Dubarry-csirkemell
Mézes-mustáros csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Zsemlegombóc
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kapros tökfőzelék virslivel
Desszert

Ezzel a csokitortával könnyedén megédesítheted a hideg hétköznapokat

Igaz, ez nem a hagyományos csokitorta, de az első harapás után ezt már senki nem fogja bánni. Nem túl édes, tésztája leginkább a brownie-hoz hasonlítható, az elkészítése pedig pofonegyszerű.

Szabadon variálhatod a receptet is, hiszen tehetsz bele diót, vagy más egyéb piros gyümölcsöt, a lényeg, hogy ne süsd túl. Ha azt szeretnéd, hogy extra csokis legyen, a végén nyakon öntheted egy kis csokimázzal is. Ezek már csak rajtad múlnak.

Hozzávalók:

  • 1 bögre (2,5 dl) cukor
  • 1+3/4 bögre liszt
  • 3/4 bögre cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 2 db tojás
  • 1 csésze tej
  • 1/2 csésze növényi olaj
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csésze forrásban lévő víz
  • 1 csésze nehéz tejszín

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Kenjünk ki, majd lisztezzünk be két 22 centis tortafomát. Ezután egy tálban keverje össze a cukrot, a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd adjuk hozzá a tojást, a tejet, az olajat és a vaníliát. Keverjük össze jó alaposan! Ha van keverőnk ott a közepes sebességet válasszuk 2 percen keresztül, aztán adjuk a masszához a forrásban lévő vizet is.
  2. Ha ezekkel elkészültünk, öntsük a csokis masszát egyenletesen elosztva az előkészített formákba, madj tegyük az előmelegített sütőben 30-35 percre, de leginkább a tűpróbálig. Miután kivettük a sütőből a tortát, hagyjuk 10 percig állni, majd a formából kivéve várjuk meg, míg teljesen kihűl.
  3. Vízszintesen, két daragra vágjuk sütemény, mindegyik belsejét megkenjük tejszínnel, majd visszahelyezzük egymásra a lapokat. Ízlés szerint akár csokimázzal is nyakon önthetjük desszertünket.

CSOKITORTA ROPOGÓSSAL ÉS GYÜMÖLCSÖKKEL >>>

KÁPRÁZATOS EPERTORTA GENOVAI PISKÓTÁVAL >>>

SZILVÁS GALETTE, A FRANCIÁK KEDVENCE >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.