Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Desszert

Ezzel a csokitortával könnyedén megédesítheted a hideg hétköznapokat

Igaz, ez nem a hagyományos csokitorta, de az első harapás után ezt már senki nem fogja bánni. Nem túl édes, tésztája leginkább a brownie-hoz hasonlítható, az elkészítése pedig pofonegyszerű.

Szabadon variálhatod a receptet is, hiszen tehetsz bele diót, vagy más egyéb piros gyümölcsöt, a lényeg, hogy ne süsd túl. Ha azt szeretnéd, hogy extra csokis legyen, a végén nyakon öntheted egy kis csokimázzal is. Ezek már csak rajtad múlnak.

Hozzávalók:

  • 1 bögre (2,5 dl) cukor
  • 1+3/4 bögre liszt
  • 3/4 bögre cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 2 db tojás
  • 1 csésze tej
  • 1/2 csésze növényi olaj
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csésze forrásban lévő víz
  • 1 csésze nehéz tejszín

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Kenjünk ki, majd lisztezzünk be két 22 centis tortafomát. Ezután egy tálban keverje össze a cukrot, a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd adjuk hozzá a tojást, a tejet, az olajat és a vaníliát. Keverjük össze jó alaposan! Ha van keverőnk ott a közepes sebességet válasszuk 2 percen keresztül, aztán adjuk a masszához a forrásban lévő vizet is.
  2. Ha ezekkel elkészültünk, öntsük a csokis masszát egyenletesen elosztva az előkészített formákba, madj tegyük az előmelegített sütőben 30-35 percre, de leginkább a tűpróbálig. Miután kivettük a sütőből a tortát, hagyjuk 10 percig állni, majd a formából kivéve várjuk meg, míg teljesen kihűl.
  3. Vízszintesen, két daragra vágjuk sütemény, mindegyik belsejét megkenjük tejszínnel, majd visszahelyezzük egymásra a lapokat. Ízlés szerint akár csokimázzal is nyakon önthetjük desszertünket.

CSOKITORTA ROPOGÓSSAL ÉS GYÜMÖLCSÖKKEL >>>

KÁPRÁZATOS EPERTORTA GENOVAI PISKÓTÁVAL >>>

SZILVÁS GALETTE, A FRANCIÁK KEDVENCE >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.