Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Desszert

Ha egyszer kóstoltad, mindig erre vágysz majd! Churros csilis csokival - lépésről lépésre!

Churros forró csilis csokival - lépésről lépésre
A spanyolok méltán híres fánkját a churrost, aki egyszer kóstolta, nem tudja elfelejteni. Nekiállni csak kevesen mernek, pedig elkészíteni körülbelül annyira bonyolult, mint a mi csörögénket vagy a képviselőfánkot. Mutatjuk - lépésről, lépésre!
Hozzávalók (4 fő részére):

6 dkg margarin
2,5 dl tej
4 tojás
2 tk kristálycukor
csipeti só
16 dkg liszt+ kevés sütőpor
10 dkg étcsokoládé
0,5 dl tejszín
2 csipet őrölt chili
olaj a sütéshez
porcukor ízlés szerint
Elkészítési idő: 50 perc

Elkészítés:

A tésztához kimérjük a margarint és abba a lábosba tesszük, amiben a tésztát készítjük. Hozzáöntjük a tejet, a kristálycukrot és egy csipetnyi sót. Az egészet jól felmelegítjük, mint a képviselőfánk tésztát. Amikor már felolvadt a margarin, folyamatos kevergetés mellett hozzáadogatjuk a lisztet és a sütőport is. Ezután a masszát még egy-két percig melegítjük, kevergetjük a lábosban a fakanállal egészen addig, míg el nem válik az edény falától. Majd egy nagy tálban hűlni hagyjuk kb. 5 percig.

Vízgőz fölött elkészítjük a chilis csokoládéöntetet. Ehhez egy habüstben megolvasztjuk az étcsokoládét, majd hozzácsurgatjuk a tejszínt, folyamatos kevergetés mellett szép simára keverjük. Végül ízlés szerint őrölt chilivel tesszük még izgalmasabbá.

Amíg a tészta hűl, egy nagy lábosba olajat melegítünk, amiben majd kisütjük a fánkokat. Ha már langyos a tészta, akkor robotgéppel egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Ekkorra már kellően forró az olaj is, így fogjuk az előre kikészített hab- vagy nyomózsákot és óvatosan, 8-10 cm hosszú, 1 cm vastag csíkokat nyomunk az olajba. Kb. 3-4 perc alatt megsülnek a fánkok. A megsült rudakat kiszedjük az olajból, papírra tesszük lecsöpögni.

Még forrón belehempergetjük őket a porcukorba, cukorba vagy sűrű csokoládéöntetbe mártogatjuk őket. Frissen, melegen az igazi.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.