Hagymás rostélyos
Klasszikus kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Epres blondie
Babgulyás
Farsangi szalagos fánk
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus grízgaluska leves
Körömpörkölt csülökkel
Zsemlegombóc
Rakott zöldbab darált hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dubarry-csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadas marha
Finomfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mákos guba
Desszert

Ha egyszer kóstoltad, mindig erre vágysz majd! Churros csilis csokival - lépésről lépésre!

Churros forró csilis csokival - lépésről lépésre
A spanyolok méltán híres fánkját a churrost, aki egyszer kóstolta, nem tudja elfelejteni. Nekiállni csak kevesen mernek, pedig elkészíteni körülbelül annyira bonyolult, mint a mi csörögénket vagy a képviselőfánkot. Mutatjuk - lépésről, lépésre!
Hozzávalók (4 fő részére):

6 dkg margarin
2,5 dl tej
4 tojás
2 tk kristálycukor
csipeti só
16 dkg liszt+ kevés sütőpor
10 dkg étcsokoládé
0,5 dl tejszín
2 csipet őrölt chili
olaj a sütéshez
porcukor ízlés szerint
Elkészítési idő: 50 perc

Elkészítés:

A tésztához kimérjük a margarint és abba a lábosba tesszük, amiben a tésztát készítjük. Hozzáöntjük a tejet, a kristálycukrot és egy csipetnyi sót. Az egészet jól felmelegítjük, mint a képviselőfánk tésztát. Amikor már felolvadt a margarin, folyamatos kevergetés mellett hozzáadogatjuk a lisztet és a sütőport is. Ezután a masszát még egy-két percig melegítjük, kevergetjük a lábosban a fakanállal egészen addig, míg el nem válik az edény falától. Majd egy nagy tálban hűlni hagyjuk kb. 5 percig.

Vízgőz fölött elkészítjük a chilis csokoládéöntetet. Ehhez egy habüstben megolvasztjuk az étcsokoládét, majd hozzácsurgatjuk a tejszínt, folyamatos kevergetés mellett szép simára keverjük. Végül ízlés szerint őrölt chilivel tesszük még izgalmasabbá.

Amíg a tészta hűl, egy nagy lábosba olajat melegítünk, amiben majd kisütjük a fánkokat. Ha már langyos a tészta, akkor robotgéppel egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Ekkorra már kellően forró az olaj is, így fogjuk az előre kikészített hab- vagy nyomózsákot és óvatosan, 8-10 cm hosszú, 1 cm vastag csíkokat nyomunk az olajba. Kb. 3-4 perc alatt megsülnek a fánkok. A megsült rudakat kiszedjük az olajból, papírra tesszük lecsöpögni.

Még forrón belehempergetjük őket a porcukorba, cukorba vagy sűrű csokoládéöntetbe mártogatjuk őket. Frissen, melegen az igazi.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.