Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Desszert

Ha egyszer kóstoltad, mindig erre vágysz majd! Churros csilis csokival - lépésről lépésre!

Churros forró csilis csokival - lépésről lépésre
A spanyolok méltán híres fánkját a churrost, aki egyszer kóstolta, nem tudja elfelejteni. Nekiállni csak kevesen mernek, pedig elkészíteni körülbelül annyira bonyolult, mint a mi csörögénket vagy a képviselőfánkot. Mutatjuk - lépésről, lépésre!
Hozzávalók (4 fő részére):

6 dkg margarin
2,5 dl tej
4 tojás
2 tk kristálycukor
csipeti só
16 dkg liszt+ kevés sütőpor
10 dkg étcsokoládé
0,5 dl tejszín
2 csipet őrölt chili
olaj a sütéshez
porcukor ízlés szerint
Elkészítési idő: 50 perc

Elkészítés:

A tésztához kimérjük a margarint és abba a lábosba tesszük, amiben a tésztát készítjük. Hozzáöntjük a tejet, a kristálycukrot és egy csipetnyi sót. Az egészet jól felmelegítjük, mint a képviselőfánk tésztát. Amikor már felolvadt a margarin, folyamatos kevergetés mellett hozzáadogatjuk a lisztet és a sütőport is. Ezután a masszát még egy-két percig melegítjük, kevergetjük a lábosban a fakanállal egészen addig, míg el nem válik az edény falától. Majd egy nagy tálban hűlni hagyjuk kb. 5 percig.

Vízgőz fölött elkészítjük a chilis csokoládéöntetet. Ehhez egy habüstben megolvasztjuk az étcsokoládét, majd hozzácsurgatjuk a tejszínt, folyamatos kevergetés mellett szép simára keverjük. Végül ízlés szerint őrölt chilivel tesszük még izgalmasabbá.

Amíg a tészta hűl, egy nagy lábosba olajat melegítünk, amiben majd kisütjük a fánkokat. Ha már langyos a tészta, akkor robotgéppel egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Ekkorra már kellően forró az olaj is, így fogjuk az előre kikészített hab- vagy nyomózsákot és óvatosan, 8-10 cm hosszú, 1 cm vastag csíkokat nyomunk az olajba. Kb. 3-4 perc alatt megsülnek a fánkok. A megsült rudakat kiszedjük az olajból, papírra tesszük lecsöpögni.

Még forrón belehempergetjük őket a porcukorba, cukorba vagy sűrű csokoládéöntetbe mártogatjuk őket. Frissen, melegen az igazi.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.