Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Minestrone recept
Minestrone
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Desszert

Itt a tuti recept! Így készítheted el a legfinomabb házi gesztenyepürét

gesztenyepüré
Kérdezz meg 100 embert és abból 99, de talán mind a 100 azt fogja mondani, még életében nem evett házi készítésű gesztenyepürét, csak a bolti, tömbben árusított fagyasztottat. Pedig ez a desszert gondoljon bárki bármit, nem a hűtőpultban terem, és a kézműves változat elkészítése nem csak hogy nem ördöngösség, de érthető okokból sokkal, de sokkal finomabb annál, amit a hiperekben árulnak!

A gesztenyepürét pedig mindenki szereti, így ha belevágsz, és elkészíted házilag, meglátod, te leszel a vasárnapi ebéd, ünnepi lakoma, gyerekzsúr vagy vendégség legnagyobb sztárja!

Hozzávalók:

60 dkg gesztenye vagy 50 dkg előfőzött, fagyasztott egész gesztenye
5 dl tej
1 rúd vanília vagy 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
2 cl jó minőségű rum
csipet só
csapott kávéskanál kakaópor (elhagyható)
2 dl tejszín, felverve a tálaláshoz

A kézműves gesztenyepüré elkészítése nem csak, hogy nem ördöngösség, de érthető okokból sokkal, de sokkal finomabb annál, amit a hiperekben árulnak!
A kézműves gesztenyepüré elkészítése nem csak, hogy nem ördöngösség, de érthető okokból sokkal, de sokkal finomabb annál, amit a hiperekben árulnak!

Elkészítése:

1. Irdald be a gesztenyét, és süsd 230 fokos sütőben kb. 20 perc alatt puhára. (Ügyelj arra, hogy irdaláskor teljesen átvágd a gesztenye héját, különben sütés közben felrobbanhat és azt nagyon nehéz letakarítani a sütő faláról!)

2. Szedd ki a gesztenyéket a sütőből és azonnal hámozd meg! Ha fagyasztott gesztenyével dolgozol, engedd fel.

3. Kapard ki a vanília belsejét és tedd a tejbe, a rúddal együtt, majd dobd bele a gesztenyéket és főzd közepes lángon kb. 45 percig, amíg telesen meg nem puhul és a tej nagy részét magába nem szívja. Dobd ki a vanília rudat.

4. Tegyük a puha gesztenyét a megmaradt tejjel, cukorral, sóval, rummal és esetleges kakaóporral egy tálba és először krumplinyomóval majd spatulával dolgozva keverjük homogén masszává. Kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsünk utána.

5. Tegyük a masszát 1-2 órára, de akár egész éjszakára hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.

6. Nyomjuk át a masszát krumplinyomón vagy gesztenyepasszírozón, és tálaljuk tejszínhabbal.

Még több zseniális sütési-főzési tipp, trükk, praktika Déri Szilvi alias Házisáfránytól itt! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.