Hozzávalók (12 darabhoz):
15 dkg vaj vagy margarin, csipetnyi só, 2 zacskó vaníliás cukor, 15 dkg cukor, 4 tojás, 30 dkg liszt, 4 dkg darált mandula, 2 tk sütőpor, 75 g joghurt, kb. 20 dkg alma, 10 dkg marcipánmassza, 2-3 dkg porcukor, piros ételszínezék, 125 g tejszín, 12 muffinpapír
Elkészítése:
1. A vajat a sóval meg a kétféle cukorral krémesre keverjük, és beledolgozzuk a tojásokat. A mandulát meg a sütőport a lisztbe vegyítjük, majd a joghurttal váltakozva a masszához adjuk. A meghámozott alma húsát apróra kockázva a tésztába forgatjuk.
2. A muffintepsit kibéleljük a papírokkal, és elosztjuk benne a tésztát. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 25 percig sütjük. Rácsra szedve hűlni hagyjuk.
3. A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral, és pirosra színezzük. Kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd apró szíveket szúrunk ki belőle. A muffinokat kivesszük a formából, és megszórjuk porcukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, nyomózsákba töltjük, majd a muffinok tetejére kis habrózsákat nyomunk. A marcipánszívekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.