A Márton-napi liba fogyasztásának évszázados hagyományai vannak nálunk, a szent életű, és szerénységéről híres Szent Márton püspök legendájának köszönhetően. November 11-én még olyanok is belevágnak a libasült elkészítésébe, akik tartanak tőle: a sült libacomb, a ropogós libamell, természetesen, csakis párolt lilakáposztával körítve, a legtöbb helyen a menü része. Van ahol libanyakleves készül, van, ahol ludaskása, és bár a desszertre kevesen gondolnak, egy tisztességes ünnepi ebéd vagy vacsora nem múlhat el nélküle. Ami leginkább passzol ehhez a naphoz, az a nap szárnyasáról, vagyis egészen pontosan annak lábformájáról elnevezett sütemény, a lúdáb torta. Ezt az isteni párizsi krémes - meggyes süteményt Émile Gerbeaud-nak köszönhetjük, aki 1880-ban alkotta meg, é majd kezdte el árulni a Vörösmarty téri cukrászdájában.
Jöjjön néhány kipróbált, klasszikus recept!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.