Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Babgulyás
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Finomfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Körömpörkölt csülökkel
Tárkonyos csirkeraguleves
Zsemlegombóc
Epres blondie
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell
Desszert

A tökéletes kánikulasüti: krémes-habos áfonyatorta, amihez a sütőt sem kell bekapcsolni!

A sütés nélküli sütemények rendkívül népszerűek, nem véletlenül: egyrészt, mert a legtöbb viszonylag gyorsan elkészül, másrészt többnyire elronthatatlanok, harmadrészt és ez hőségriadóban a legfontosabb: nem kell bekapcsolni a sütőt, így kánikukában tökéletes desszertnek bizonyulnak! Következzen most egy ilyen áfonyás-krémsajtos kekszalapú csoda!

A kekszes sütik azért csodálatosak, mert a sütemények Achilles-inát, a tésztasütést elegánsan kikerülhetjük vele: készülhetnek krémes sütemények darált, vagy egész kekszekből kirakott alappal, de használlhatjuk a darált változatot liszt helyett a sütés nélküli desszertekhez. Ami még mellettük szól, az az időhatékonyság, és jelen esetben az, hogy amikor kint tombol a kánikula, és egy percre sem szertnénk bekapcsolni a sütőt, akkor is tudunk házilag készült desszertet prezentálni, akár olyan káprázatosakat is, mint ez a habos-krémes áfonyatorta!

Sütés nélküli áfonyatorta (Fotó: Vidék Íze magazin)
Sütés nélküli áfonyatorta (Fotó: Vidék Íze magazin)

Hozzávalók a sütés nélküli áfonyatortához:

  • 20 dkg vajas keksz
  • 6 ek.olvasztott vaj
  • 1 csipet só
  • 45 dkg krémsajt
  • 37,5 dkg áfonya
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg tejszín
  • 1 csipet reszelt citromhéj
  • 3 lap zselatin

A díszítéshez:

  • egy marék áfonya
  • mentalevelek
  • kekszmorzsa

ELKÉSzÍTÉSE:

  1. Konyhai aprítógépben ledaráljuk a kekszet.
  2. Hozzákeverjük az egy csipetnyi sót és az olvasztott vajat, majd egy kanál segítségével belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt kicsi (17-18 cm átmérőjű), kapcsos, kerek tortaforma aljába. Betesszük a hűtőszekrénybe, amíg elkészül a krém.
  3. Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat.
  4. Kimérünk 200 g áfonyát, botmixerrel pürésítjük.
  5. Keverőtálban robotgéppel kihabosítjuk a krémsajtot a porcukorral meg a citromhéjjal, majd belevegyítjük az áfonyapürét
  6. A beáztatott zselatint kicsavarjuk, kevés meleg vízben feloldjuk, és hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk az áfonyás krémsajtban.
  7. A tejszínből habot verünk, majd hozzádolgozzuk az áfonyás krémhez, végül beleforgatjuk az egész áfonyákat is.
  8. A kész krémet ráöntjük a kekszes alapra, elsimítjuk, és letakarjuk átlátszó fóliával. Hűtőszekrénybe tesszük pár órára, hogy megdermedjen a krém. Tálalás előtt díszítjük.
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.